Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay, belediye ve halk otobüsleri için aldığı yeni zamlı tarife bugün itibarı ile uygulamaya girdi.

Eskiden tramvay ve belediye otobüsleri ile özel halk otobüslerinin fiyatları arasında uçurum olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, "Bu bir adımdır. Fiyat arasında çok uçurum vardı. 3 katıydı. Bizim amacımız bu farkı en aza indirmek" dedi.

KARARA KİMSE İTİRAZ EDEMEZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, zam kararını UKOME'nin aldığını ve bu karara kimsenin itiraz edemeyeceğini belirterek, "Minibüsçüler odasının noter kanalıyla yaptığı itiraz geçerli olmaz. UKOME kararına kimse itiraz edemez. UKOME'de 18-19 kuruluş var" dedi.

İŞTE YENİ FİYATLAR

Yeni uygulama ile tramvayda öğrenci 75 kuruş, öğretmen ve 60 yaş üstü 1, tam ise 1.5 olurken, belediye otobüslerinde öğrenci 90 kuruş, indirimli 1.25 kuruş, tam 1.60 kuruş oldu. Özel halk otobüslerinde ise öğrenci 1.25, öğretmen ve 60 yaş üstü indirimli 1.5, tam ise 2 lira olarak uygulanacak.

Belediyenin kırsala giden otobüslerinde öğrenci 1,5, indirimli 175, tam 2.25 TL olurken, kırsala giden halk otobüsleri ise indirimli 2 lira, tam 2.5 TL olarak uygulanacak.

Havaalanına giden otobüslerin fiyatı ise 5 liradan, 4.30'a çekildi.

Yavuzeli öğrenci 2, indirimli 2.5. ve tam 3 lira oldu. Meral KINACILAR