Kilis Valisi Süleyman Tapsız, terör örgütü DAEŞ mensuplarının Kilis Dağı Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik saldırısının ardından bölgede durumun sakin olduğunu, çatışmanın devam etmediğini, gerekli önlemlerin en üst seviyede alındığını bildirdi.

Tapsız, açılan ateş sonucu yaralanan ve Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuşlar Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe'yi ziyaret etti. Tapsız, saldırıda şehit olan astsubay Yalçın Nane'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

GAYET İYİ DURUMDALAR

Tapsız, şunları kaydetti: "Yaralıları Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Serdar Sarıfakı ile ziyaret ettim. İki yaralı Allah'a şükür sağlık durumları iyi. Yaralılardan birinin elinde ve kalçasında hafif bir sıyrık var. Diğer arkadaşımız da sırt bölgesinden kurşun sıyırıp geçmiş. İkisinin de durumu iyi ve ikisiyle de görüştüm. Onlara geçmiş olsun dedim. Aileleri de yanlarındaydı. Ailelerine de geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Her iki askerimizin durumunun iyi olması sevindirici. Gayet iyi durumdalar."

ZAYİAT VERİLDİ

1. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu'nun DAEŞ terör örgütünün karşısındaki bir bölgede yer aldığını ifade eden Tapsız, ''DAEŞ terör örgütünün bulunduğu alandan Dağ Hudut Karakolumuza ve oradaki askerlerimize ilk defa direk hedef gözetilerek ateş açılması söz konusu. Oradaki birliklerimiz de anında gerekli karşılığı veriyorlar. Birkaç saatlik bir çatışma. Tabi ilk ateş sırasında bir astsubayımız hakkı rahmetine kavuştu. Şehit oldu. İki askerimiz yaralı. Karşı tarafta da bir DAEŞ terör örgütü üyesi ölü olarak ele geçirildi. Ayrıca karşı tarafa araç gereç birçok zayiat verildi" diye konuştu.

YIĞINAK YAPILDI

Tapsız, son günlerde Kilis sınırına askeri personel ve araç gereç olarak çok ciddi yığınak yapıldığını, Kilis-Suriye sınırında askeri tedbirlerin en üst seviyede bulunduğunu vurguladı. Tapsız, ''Başta Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan olmak üzere tüm üst düzey askeri personelimiz Dağ Hudut Karakolu'nda bulunuyorlar. Şu anda durum sakin. Çatışma devam etmiyor. Tedbirler en üst seviyeye alındı. O bölgeyi özel güvenlik bölgesini ilan etmiştik. Şehit astsubayın yakınlarına başsağlığı diliyorum'' dedi. AA