Toroslar EDAŞ Gaziantep merkez ve kırsal bölgelerdeki elektrik kesintilerinin nedeni ile açıklama yaptı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle tüketicilerin ısınmada elektrikli ısıtıcı kullanımına ağırlık verdiği belirtilen açıklamada, "Mevcut abone sözleşmelerindeki bağlantı anlaşma güçleri üzerinde tüketim yapması, trafolarda aşırı yüklenmeden dolayı kesintilere yol açtı" denildi.

12 DİREK DEVRİLDİ

Toroslar Edaş tarafından yapılan açıklama şöyle:"Gaziantep merkez ve kırsal bölgelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle tüketicilerin ısınmada elektrikli ısıtıcı kullanımına ağırlık vererek mevcut abone sözleşmelerindeki bağlantı anlaşma güçleri üzerinde tüketim yapması, trafolarda aşırı yüklenmeden dolayı kesintilere yol açtı. Bu afet durumu nedeniyle Gaziantep’te 1 Ocak-8 Ocak döneminde aşırı yüklenme sebebiyle şebekedeki trafolar yanarak hasar gördü. Söz konusu dönemde, ayrıca 78 adet iletken kopuğu, 2 yüksek gerilim koruma elemanı arızası yaşanırken, 12 direk devrildi."

TEDBİRLER ARTIRILDI

'Toroslar EDAŞ’ın tüm arıza ekipleri vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre mesaili olacak şekilde abonelere en kısa sürede enerji vermek için çalıştı' denilen açıklamada, "Tüm bu tedbirler sonucunda 1 Ocak - 8 Ocak tarihleri arasında 15 bin genel arıza ihbarı alınırken, arızaların %91’ine müdahale edildi. Enerjisiz kalan bölgelerde ise Toroslar EDAŞ ekipleri yolların açılması ile birlikte arızalara hızla müdahale ederek, en kısa sürede giderilmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Toroslar EDAŞ ekipleri Gaziantep genelinde sürdürülebilir enerji sağlayabilmek adına oluşabilecek kesintilere karşı tedbirlerini artırdı. Bülten