Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten Suriye ve Irak’a ihracattaki artışın devam ettiğini, ancak bundan sonrası için önlem alınması gerektiğini söyledi.

GSO Haziran ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da katıldı. Topçuoğlu’nun Meclis çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerinin ardından konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı ve “İnşallah Ramazan ayı ülkemize, bölgemize, ilimze ve dünyaya barış ve huzur getirir” dedi.

POLATELİ MÜJDESİ

Havaalanı Organize Sanayi Bölgesi konusunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a GAPSOES Fuarı açılışı için geldiğinde gereken dosyanın takdim edildiğini anlatan Konukoğlu, “Bütün imzalar tamamlanmış şekilde dosyamızı teslim ettik. İnşallah en kısa sürede onay gelecek. Şahinbey - Polateli Organize Sanayi Bölgesi için ise ÇED aşamasındayız” diyerek, sanayicilere müjde verdi. Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusuna değinen Konukoğlu, “Bir adım atıldı. 0.75 puan faiz indirimi gerçekleştirildi. Bu iç piyasadaki hareketlemeyi tetikleyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ

Mayıs ayında Gaziantep’ten ihracatın yüzde 2,4 oranında azaldığını, ancak Ocak-Mayıs dönemindeki 5 aylık ihracatta yüzde 2.4 artış olduğunu anımsatan Konukoğlu, şöyle devam etti: “Ay sonları haftasonuna geldiği zaman ihracata zaman zaman düşüş yaşayabiliyoruz. En fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerimizi koruyoruz. Gaziantep’ten Irak ve Suriye’ye ihracattaki artış sürüyor. Irak’ta yaşanan olaylardan sonra bir düşüş olur mu diye baktığımızda herhangi bir düşüşün olmadığını gördük. Bundan sonraki süreçte bir sorun olurmu diye de tedbirimizi almamız gerekir. Gaziantep ihracatında sanayi ürünlerinin payı yüzde 93. Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. İhraç edilen imalat sanayi ürünlerinin dağılımında birinci sırada yüzde 23.4 ile makine halısı bulunuyor. Ocak-Mayıs döneminde 167 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatın ülke gruplarına göre dağılımında Ortadoğu Ülkeleri başta geliyor"

KONUKOĞLU UYARDI

Meclis üyelerine Irak’ta yaşanan olaylarla ilgili uyarıda bulunan Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu ise şunları kaydetti: “Irak meselesi Türkiye’nin gündeminde ama korkulacak bir şey yoktur. Paniğe kapılmayın. Ayağınızı yorganınza göre uzatıp yolunuza devam edin. Tedbir almak lazım ama bunun için de mümkün olduğu kadar yoldaki makineyi durdurmamak lazım. Türkiye’nin geleceğinde herhangi bir olumsuzluk göremiyorum. Türkiye hergün biraz daha ileriye doğru gidiyor.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT