AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı seçildi. Dördüncü turda 258 oy alan İsmet Yılmaz Meclis Başkanı oldu. CHP adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal ise 182 oy alırken 78 oy boş çıktı.

İLK İKİ TURDA SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Birinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamamıştı.

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı. İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanolu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

3. tur oylamasında 548 oy kullanıldı. 2 oy boş çıkarken geçersiz oy çıkmadı. HDP'den Figen Yüksekdağ mazeretli olarak seçime katılmadı.

AK Parti adayı Sivas Millet vekili İsmet Yılmaz 259 oy, CHP adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal 129 oy, MHP adayı İstanbul milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy aldı. HDP adayı Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı. Bu sonuçların ardından hiçbir aday bu turda seçilmek için gerekli olan 276 oya ulaşamadı. Haber Merkezi