Ülkemizde hızla büyüyen basketbol, gerek liglerimizin genel kalitesi, gerek kulüplerimizin ulusal ve uluslararası turnuvalarda elde ettikleri başarılar itibarıyla bir spor branşı olmanın ötesinde bir sektör, devamında da buna bağlı bir ekonomi haline gelmiştir. Bu büyüme, beraberinde daha organize ve daha profesyonel bir yönetim anlayışını beraberinde getirmiştir. Yine bu gelişmeye paralel olarak önceki dönemlerde sportif esaslar ön planda tutularak yapılan mevzuat düzenlemeleri, ekonomik boyutun önemli bir faktör olmasıyla birlikte buna bağlı düzenleme ve yaptırımlarında dikkate alınarak mevzuat hazırlanması zorunluluğunu getirmiştir.

Bugün Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi (BSL) ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) her yönüyle Avrupa’nın en üst seviyedeki organizasyonları olarak kabul edilmektedir. Türkiye Basketbol Ligi (TBL) de ise rekabet ve gelişim tüm hızıyla sürmektedir. Sahada basketbolun başrol aktörleri olan sporcu ve antrenörler ile sporun olmazsa olmaz tarafı hakemlerin performansı eskiyle kıyaslanmayacak şekilde üst seviyelere gelmiştir. Bu yüksek seviye seyir zevkini ve kamuoyu ilgisini artırırken bunun bir getirisi olarak televizyon kanalları ve sponsorların bu alana yönelmesini sağlamıştır.

Geldiğimiz nokta itibariyle BSL ,KBSL ve TBL sportif, organizasyon ve ekonomi açısından marka değeri çok yüksek bir ürünler haline gelmiştir.

BSL, KBSL ve TBL bünyesinde görev yapacak tüm birim ve bireylerin her açıdan ürünün imajına zarar verecek ve marka değerini düşürecek olumsuzlukları ortadan kaldırmaları ve ortak sinerji ile her müsabakayı sıfır hata ile tamamlamaları ortak amaç edinebilmek adına ilgili Liglerde TBF Temsilcisi görevlendirilmesi yapılacaktır.Geçtiğimiz sezonlarda sadece Basketbol Süper Liginde Lig Temsilcisi kimliği ile organize edilen bu uygulama 2017-18 sezonundan itibaren BSL,KBSL ve TBL de uygulanacaktır.

Federasyon Temsilcileri organizasyonun sportif, teknik, idari, ticari, imaj ve marka değeri konularında oluşabilecek olumsuzlukların öncelikle düzeltilmesi olmadığı taktirde rapor edilmesinden sorumlu olacaklardır.

Aşağıdaki kriterlere uygun adayların, özgeçmiş ve fotoğraf içeren başvurularını 18 Ağustos Cuma gününe mesai saati bitimine dek e-mail yoluyla [email protected] veya [email protected] adreslerine yapmaları gerekmektedir.

- 60 yaşından genç olmak,

- En az lise mezunu olmak kaydıyla en üst ligde en az 1 yıl oynamış ve/veya milli takımlarda en az bir maçta oynamış olmak veya Üniversitelerden lisans derecesiyle mezun olmak kaydıyla lisanslı basketbol oynamış olmak,

- Son iki yılda BSL, KBSL ve TBL'de yer alan kulüplerden herhangi birinde profesyonel yöneticilik yapmamış olup yönetim kurullarında dahi görev almamış olmak.

Başvurular Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından değerlendirilip, TBF'nin iletişim kanalları üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır.

SPOR SERVİSİ