AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’te profesyonel spor kulüplerinin rekabet halinde olması gerektiğini ama bu rekabetin düşmanlığa sevk edilmesi halinde sıkıntılar doğuracağını söyledi. Şamil Tayyar çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti il başkanı Ahmet Uzer’in Gaziantepspor ile ilgili yaklaşımlarını doğru bulmadığını söylerken, bu arada İbrahim Kızıl’ın görevi bırakması halinde, kulübün paralel yapının eline geçeceğini iddia etti.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şamil Tayyar, Büyükşehir Belediyespor’un şampiyonluk hedefini koyması ve bu nedenle güçlendirilme teşebbüsünü yerinde bulduğunu, ancak bunu yaparken Gaziantepspor ve başkanını düşman gibi gören yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

GAZİANTEPSPOR'U VE BAŞKANINI DÜŞMAN GİBİ GÖRMEMEK LAZIM

Şamil Tayyar, ilgi çekici konuşmasına şu şekilde başladı: “Büyükşehir Belediyesporun güçlendirilmesi ve süper lige çıkacak şekilde yani hedef koymasını ben çok yerinde ve doğru olarak buluyorum. Buna bağlı olarak bir kadrolaşmaya gidilmesi de son derece önemli. Bu bir tatlı rekabet oluşturur. Gaziantepspor ile Büyükşehir Belediyespor arasında. Ancak bu tatlı rekabetin düşmanlığa sevk edilmemesi gerekir. Gaziantepsporu ve başkanını bir düşman gibi gören yaklaşımları da çok doğru bulmuyorum. Yani bir şehrin iki kardeş takımı tatlı bir rekabet içinde olmalı, ama birbirlerine düşman olmamalı ve Gaziantepsporuda yok saymamalı, yok saymamak gerek."

FATMA ŞAHİN VE UZER'İN AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULMUYORUM

Gaziantepspor ile ilgili olarak yapılan açıklamalara değinen Şamil Tayyar, Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ile Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer’in yaklaşımını yorumladı. Tayyar bu konuyu dile getirirken “Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızın Gaziantepsporla ilgili açıklamalarını doğru bulmuyorum. İl başkanımızın da büyükşehir belediye başkanımızın da bu yöndeki açıklamalar bütünleştirici olmalı”şeklinde konuştu.

KIZIL'IN GÖREVDE KALMASI İYİ OLDU

Şamil Tayyar en çarpıcı açıklamasını ise İbrahim Kızıl’ın görevi bırakmayışını Gaziantepspor’un paralel yapıya kalma tehlikesine bağlayarak yaptı. Kızıl’a alternatif isim önerenlerin bu ismin paralel yapı mensupları olduğunu bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Bu konuya çok farklı yaklaşan Şamil Tayyar “İbrahim Kızıl’ın Gaziantepspor yönetiminden çekilmesi gerektiğini söyleyenler, Gaziantepspor’a başkan alternatifi olarak paralel yapının mensuplarını önermemeleri gerekirdi. Eğer Kızıl bıraksaydı, Gaziantepspor paralel yapının arka bahçesi haline gelecekti. Onun için Kızıl’ın görevde kalması bu açıdan da yararlı oldu diye düşünüyorum. Kızıl Başkanlığı bırakacaktı, Gaziantepspor paralel yapının eline geçmesin diye bırakmadı” şeklinde konuştu.

Leyla Özekşi Polat- Meral Kınacılar