Gaziantepspor - Fenerbahçe maçında Kamil Ocak Stadı'nın protokol tribününde yaşanan olayların merkezinde bulunan AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV'ye açıklamalarda bulundu.

Protokolde bulunan çocuğun 19-20 yaşlarında olduğunu ifade eden Tayyar, Fenerbahçe formalı çocuğu taşkınlık yaptığı için uyardığını ve bunun üzerine bir dizi tartışma yaşandığını ifade etti.

İşte Şamil Tayyar'ın sözleri

"Bildiğim kadarıyla Antep'te ilk kez kadın ve çocuklara mac oynandı, ben pek alışık değilim aslında çok tuhaf geldi. Antep için de farklı bir tecrübe oldu. Antep, Sergen'den sonra maçlara daha fazla ilgi göstermeye başladı, şehirde bir hava oluştu. Protokol tribününde zaten olmaması gereken bir insandı, kocaman çocuktu, sakallıydı. Sanırım 19-20 yaşındaydı. Vali yardımcısının oğluydu, baba kontenjanından girmiş sanırım."

ABARTILI SEVİNDİ

"Biz oturduk, bu delikanlı da arka sırada oturuyordu ve abartılı sevinç gösterisinde bulundu. Ben arkamı döndüm ve kendisini abartılı sevinç konusunda kendisini uyardım. 2. golden sonra da abartılı sevincine devam etti ve bir kez daha uyardım, böyle yapacaksan git sahada izle dedim. Daha sonra vali yardımcısı sanırım olaya karşıştı. Üzerinde eşofman olan biri olaya müdahil oldu ve tartışma oldu."

FENER ÖZÜR DİLEMELİ

"Densiz birisi Antep'e hadsiz bir laf edince film orada koptu. O ifadeyi kim kullandıysa ortaya çıkaracak, Antep'te boyle şeylere izin vermem. Fenerbahçe yönetiminin o kişi adına özür dilemesi gerekir, bunu yaparlarsa incelik yaparlar. O kişinin üzerinde Fenerbahçe eşofmanı vardı, boynunda da kart asılıydı. Orada bir densizlik oldu ve duruma müdahale ettim."

İKİNCİ YARI İZLEMEDİM

Bizim A protokol kısmında, girecek olan insanlar bellidir zaten. O tartışma devam ederken, B kademeden bir tepki geldi, üzerinde de Fenerbahçe eşofmanı vardı. Ben ikinci yarıda maçı izlemedim, çıktım. Ben kendi etrafımda Fenerbahçe yöneticisi görmedim, bizi hedef göstermek istiyorlar ama biz bunlara alışığız."