Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım filmi çekimlerine katıldı. Yönetmen Sertaç Yüksel’in gerçekleştirdiği çekimlere katılan Konukoğlu kentin sembolü haline gelen Antep Baklavası’nın yapılış ve lezzet sırlarını paylaştı. Antep Baklavası’nı ‘’Tatlıların Kralı’’ olarak tanımlayan Konukoğlu, GSO tarafından geçen yıl ‘AB tescilini’’ aldıklarını da vurguladı.

ÜRETİM AŞAMALARINI GÖRÜNTÜLENDİ

2014 yılında Türkiye’nin dünya çapında tanıtımını üstlenen, ünlü grafik tasarımcısı Emrah Yücel’in sahibi olduğu I Mean It reklam şirketi ekibi, sosyal medyada İngilizce yayımlanacak tanıtım filmi çekimleri kapsamında Gaziantep’e geldi. Bu yıl ‘home’ teması ile Türkiye’nin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapalıçarşı, Efes Antik Kenti, Pamukkale, Nemrut gibi tarihi yerlerde çekim yapan reklam ekibi, Gaziantep’in en eski lezzet mekanı İmam Çağdaş’ta Antep Baklavası’nın bütün üretim aşamalarını görüntüledi.

NEFİS ÇOK GÜZEL…

Yönetmen Sertaç Yüksel’in gerçekleştirdiği çekimlere katılan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da kentin sembolü haline gelen Antep Baklavası’nın yapılış ve lezzet sırlarını paylaştı. Antep Baklavası’nı ‘’Tatlıların Kralı’’ olarak tanımlayan Konukoğlu, GSO tarafından geçen yıl ‘’AB tescilini’’ aldıklarını da vurguladı. Baklavanın ve şöbiyetin tadına bakan filmin Amerikalı sunucusu, ‘’nefis, çok güzel’’ sözleriyle beğenisini dile getirdi. Türkiye’nin turizm marka değerlerini tanıtmak için 22 ayrı konseptte çekimleri süren kısa film videolarının tamamı, YouTube, Facebook gibi bütün sanal medya ortamında bu yıl Ekim ayına kadar yer alacak. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT