Minibüslerin otobüslere dönüşmesine ilk günden bu yana karşı çıkan ve konuyu mahkemeye götüren Özel Halk Otobüsleri, mahkemeyi kazanmalarının ardından, şimdi de minibüsler aleyhine tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, halk otobüslerinin mahkemeye gittiği an kendilerinin de mahkemeye gideceğini belirterek, "Otobüsler bizi mahkemeye veriyor. Ancak hesap etmedikleri bir şey var. O zaman kendi kendilerini maliyeye şikayet ederler. Geçmişte kendileri bu kadar vergi mi veriyordu?" dedi.

HALK OTOBÜSLERİ KARA GEÇTİ

14 kişilik dolmuşların Asım Güzelbey döneminde otobüse dönüşmesiyle koltuk sayısının 43'e çıktığını belirten Çolak, "Bizim mavi otobüslere, halk otobüslerine zararımız olmadı. Aksine karta geçildiği için kazançları yüzde 200 arttı. Kara geçtiler. Geçmişte acaba bu kadar çok para kazanıyorlar mıydı? Kazanıyorlarsa neden vergileri düşük. Vergi mi kaçırdılar? Kartla birlikte kazançları ortaya çıktı. Şimdiki kazançları da ortada geçmişteki kazançları da ortada. Bizde mahkemeye gideceğiz. Bunlar vergi kaçırdı diyeceğiz. Savunmamızı nasıl yapacağımızı mahkemeye gittiğimizde görecekler" diye konuştu. Meral KINACILAR