CHP Şehitkamil İlçe başkanlığında, düzenlenen Disk Genel İş başkanı Ali Güdücü ‘nün de katıldığı toplantıda taşeron işçi sorunu ve işsizlik masaya yatırıldı.

Ali Güdücü; “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen bir yasa tasarısı ile bu insanlık suçu, yasal hale getirilmek istenmektedir. Konuyla ilgili olarak toplanan üçlü danışma kurulunda hiç bir mutakabat olmamasına rağmen bu yasa teklifi Meclis'e gönderildi. Komisyonlardan apar topar geçirilmiştir. Bu yasa Taşeronu daha meşrulaştırıp işten daha kolay işçi atmasını yasallaştırıyor.3 Yıl bittiğinde tamamıyla iş akdi sona eriyor. Her sene giriş-çıkış yapan bir iş sözleşmesi olsa bu zincirleme sözleşme olur, kadrolu gibi olur işçi. Ancak bu 3 yıl süreli sadece sözleşmedeki süre kadar tazminat alabiliyor. Bu sözleşmeyle işçi hakları geriye gitmiştir. İtiraz etmemesi yasallaşıyor işçinin. İşçiyi atıp atmamak tamamıyla taşeronun inisiyatifine bırakılıyor.'' diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Kadir Yücel ise; “Gaziantep’in kanayan yarası Eğitim sorununu da, trafik sorununu da tartışacağız. Yaşanabilir bir Gaziantep olması için, çözüm önerilerimizi oluşturacağız” dedi. Haber Merkezi