MHP İl Başkanı Mehmet Taşdoğan, ihale yasasından dolayı kamu hastanelerine ucuz ve kalitesiz malzeme alındığını, çok çabuk bozulan tonlarca malzemenin hurdaya giderken, ülke ekonomisinin de bundan büyük zarar gördüğünü söyledi.

ÇİN MALI KULLANILIYOR

İhale yasasından dolayı kamu hastanelerine kaliteli mal alımında sıkıntı yaşandığını anlatan Muhittin Taşdoğan, "İhale kanunu en ucuz malı al diyor. Yasadan dolayı ucuz ve kalitesiz mallar alınıyor. Çok büyük bir oranda Çiin malı kullanmak zorunda kalınıyor" dedi.

HURDAYA GİDİYOR

Her yıl tonlarla ifade edilen sağlık malzemesinin HEK'e çıkarılıp hurdaya verildiğini belirten Taşdoğan, "Monitör, tedavi cihazları, ortapeti cihazları, ortezler, günlük kullanımdaki kullanılan malzemeler çok çabuk bozuluyor. Hastanede bin kaleme yakın malzeme kullanılıyor. Bunun yarısı sarf mamzemesi, diğer yarısı demirbaş. Demirbaşların ömrü kısa oluyor. 5 yıl kullanman gereken malzemeyi 3 yıl kullanıyorsun. Arıza veriyor, sıkıntı yaşatıyor, bozuluyor. " diye konuştu.

UCUZ AMA KALİTESİZ

Özel hastanelerin kaliteye, ihtiyaca, rantabıl olup olmadığına bakıp malzeme aldığını anlatan Taşdoğan, "Kamu hastaneleri ise ucuz ve kalitesiz mal almak zorunda kalıyor. Uzun vadede zarar etmiş oluyor. Ülke ekonomisine zarar veriliyor. Bundan yöneticilerde rahatsız. Memur yasayı uyguluyor. Türkiye'de milyarlarca lira çöpe gidiyor. Ülkemizin menfaati için ihale yasası değişmeli ve daha standartları yere basan, fiyat endeskli değil de, kalite endeksli ürün almalıyız" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR