KALKAN: BELEDİYE BU BAĞIŞI HANGİ AMAÇLA KABUL ETTİ?

Meclis toplantısında söz alan CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, Kahvelipınar 2607 ada 40 parselde kayıtlı 20066 m2'lik taşınmazın imar planında TAKS 0,25 KAKS 1.50 olan imar yapı adasına gelmesine ve imar uygulamasına uygun olmasına rağmen 11.07.2012 tarihinde Tevfik Ethem Sebzeci tarafından hangi amaçla belediyeye bağışlandığını sordu. Kalkan, "Belediye bu bağışı hangi amaçla kabul etmiştir?

Yapılan bağışa karşılık nereden yer verilmiştir? Verilen yer belediye mülkü müdür? Bu bağışa karşılık 20066 m2'lik taşınmazın yüzde 40'ı olan 8026.40 m2'lik hisse başka bir şahıs olan Mehmet Şahin adına mı çıkarılmıştır? Bir şahıs başka bir şahıs adına bağış yapıp yüzde 40'ı olan 8026,40 m2'lik hisseyi kendi adına verebilir mi? Verdiyse devleti ve belediyeyi zarara uğratmamış mıdır? Bu yer başka bir yere belediye mülkine Kahvelipınar mahallesinden Akkent'e taşınmışsa fiyat farklı göz önüne alınmış mıdır? Alınmadıysa belediye zarara uğratılmamış mıdır?" diyerek sorularına yazılı cevap istedi. Cuma Güzel ise, "Konu mahkemeye intikal etmişse araştırırız inceleriz sizede yazılı olarak cevap veririz"dedi.

GÜZEL: FUZULİ ARAÇ YOK

CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay, belediyenin tasarruf kapsamında araçlarla ilgili neler yaptığını sordu. Cuma Güzel ise, "Fuzili aracımız yok. Mesela araç adliyeye gidiyor bekliyor işini bitirip öyle geliyor. Başkan talimat verdi, liste çıkarıyoruz" dedi. Söz alan Uğur Kalkan, "Araç adliyeye gidiyor diyorsunuz, demekki bir ayağınız mahkemeden eksik olmuyor" dedi. Cuma Güzel ise, "Uğur bey burası Türkiye'nin en büyük belediyelerinden birisi. Kentsel dönüşüm davaları illaki oluyor" dedi.

BAKIR:MECLİSİ NİYE MEŞGUL EDİYORSUN?

Bahyettin Bakır,Uğur Kalkan konuşma yaptığı sırada, "Yazılı cevap istiyorsan, niye okuyorsun, meclisi meşgul etme" dedi. Kalkan ise, "Burası meclis, meşgul oluyorsan git başka iş yap" dedi. Meclis toplantısında CHP'liler imam hatip yurduyla ilgili bir gündem maddesine ret oyu verdi. Cuma Güzel ise, "Keşke daha güzel anlatabilseydik bu madde oy birliğiyle geçseydi" dedi. CHP'li meclis üyesi Hasan Hüseyin Şarklı ise, "Türkiye ekonomik darboğazda, inşaat maliyetleri çok arttı. Bunu sizde biliyorsunuz. Belediye buraya 2-3 Trilyon para yatıracak" dedi. Haber Merkezi