Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından halı sektörüne özgün tasarımlar kazandırmak ve bu tasarımları üretim alanına aktarmak amacıyla düzenlenen 5.Halı Desen Tasarım Yarışması kapsamında başvuru süreci başladı. GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan gelenekselleşen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek yarışmamıza tüm genç tasarımcıları davet ediyoruz” dedi.

Birlik olarak, sektörün önemli ihtiyaçlarından biri olan halı desen tasarımı ve uygulaması alanında insan kaynağı kapasitesini yükseltmek ve istihdam edilecek tasarımcıların yetiştirilmesini sağlamak amacıyla farklı çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaplan, “Bu kapsamda her yıl, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile işbirliği halinde Halı Desen Tasarım Yarışması düzenlemekteyiz. Her yıl daha fazla ve nitelikli katılımın olduğu yarışmaya bir önceki yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplam 233 başvuru alınmıştır. Artık gelenekselleşen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek Halı Desen Tasarım Yarışması’na tüm genç tasarımcıları davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

SON BAŞVURU TARİHİ 2 MAYIS 2014

Yarışma kapsamında alınan başvurular Güzel Sanatlar Fakültelerinden akademisyenler ve sektörün önde gelen firma temsilcilerinden oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk 20’ye giren tasarımlar, eser sahibinin gözetiminde, yarışmaya destek olan firmaların fabrikalarında dokunacaktır. Nihai değerlendirme sonrasında ilk beşe giren eser sahiplerine GAHİB tarafından çeşitli ödüller verilecektir. 2 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuru kabulü yapılacak olan yarışma ile ilgili bilgi almak ve başvuru yapmak için yarışmaya ait www.tasarlayindokuyalim.org internet sitesi ziyaret edilebilir. HABER MERKEZİ