Anma töreninde merhumun kardeşi Namık Taşar, Anavatan Partisi İl Başkanı Vakıf Demir yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partililerin katılımı ile dualar okunarak anma töreni gerçekleşti.

YATIRIMDA PAYI BÜYÜK

Ölümünün 5. yılı nedeni ile İl binasında bir konuşma yapan Namık Taşar, merhum Mustafa Taşar’ın Gaziantep’te bir çok yatırımda büyük pay sahibi olan kardeşimin isminin yaşatılması adına yapılması gerekenler olduğunu belirterek, Taşar’ın Gaziantep için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

MUSTAFA TAŞAR KİMDİR?

1951 yılında Gaziantep'te doğan Taşar, ilk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı, yüksek öğrenimini ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı. Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Taşar, Genel Sekreterlik görevinde de bulundu. Taşar, 17. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Bir süre ANAP Genel Başkan Danışmanlığı da yapan Taşar, 47 ve 48. hükümetlerde devlet bakanı olarak görev aldı. Mustafa Taşar, 53. hükümette Çevre Bakanlığı, 55. hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 57. Cumhuriyet Hükümeti'nde Turizm Bakanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Taşar'ın, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış makale ve incelemelerinin yanı sıra, ''1983'den 2000'li Yıllara Anavatan'', ''Siyasi Nükteler'', ''Refah Partisi Gerçeği'', ''Taşar Davası'', ''Milliyetçilik Muhafazakarlık Demokrasi'' ve ''Türkiye'nin Düşünce Gündemi'' adlı 6 kitabı bulunuyor.