Uzunkaya, “Bazı taşlar baş ağrısına, migrene, uykusuzluğa, kalbe, böbreğe, depresyona, strese ve şans, başarı gibi herşeye iyi geliyor" dedi.

Kristallerin yaydığı enerjinin çok güçlü olduğunu belirten Uzunkaya, "İnsan vucüduna fayda veriyor. Ben, taşları; nasıl kullanacaklarını bire bir anlatıyorum. Hepsinin ayrı ayrı işlevi var. Ayrıca, dünyada negatif enerjiyi emen meşhur ‘ametis’ taşının üçüncü büyük şekli bizde.”

TOPTAN VE PAREKENDE SATIŞ YAPIYORUZ

"Gaziantep’ten, Türkiye’nin 23 iline toptan ve parekende taş satışını yapıyoruz” diyen Uzunkaya, “10 yıldır, bu işin ticaretiyle ilgileniyorum. Böyle bir satış ağımız var. Ticarete katkısı göz ardı edilemez. Ürünlerimizin; yüzde 98’i, yurt dışından geliyor. Türkiye’de taşlar var ama ticari olarak aramıyorlar, daha çok tedadüfi olarak buluyorlar. Bizde, taşların hem işlenmiş hali hemde ham hali mevcut. Atölyelerimizde, kişiye özel tasarımlarda yapıyoruz” dedi.

SAHTE TAŞLARA DİKKAT ETMEK GEREKİR

Üniversite, okullar, takı-tasarım bölümlerine ve labaratuavarlara doğal taş gönderdiklerini anlatan Uzunkaya, “36 yıldır bu iş ile ilgileniyorum. Aşağı-yukarı altı grup taşımızın içinde 380 tane çeşit taşımız var. Ve bu taşların neredeyse bin 800 tane türevi mevcut. Taşlar uzmanlık gerektiren bir alan. Gaziantep’te bunu bilen yok. Rastgele yapıyorlar. Taş alırken sahte mi, değil mi? Onlara dikkat etmeliyiz” diye belirtti.

AKİK TAŞI; HADİSLERDE GEÇİYOR

Eskiden Türk’lerde ve İslamiyette taşın önemi büyüktü açıklamasını yapan Uzunkaya, akik taşı; hadislerde geçen üç taştan biridir diyerek, şunları aktardı: “Akik taşı; çok güçlü bir taştır. Stresi yok eder, enerji verir. Dünyada 140 ülkede ‘akik taşı’ çıkar. Bunun da kendi içinde grupları vardır.” Burçlarada değinen Uzunkaya, “her burcun kendine has taşı var. Dünya ritüellerinde kabul edilmiş taş grupları bunlar. 12 burcun tüm taşlarıda bizde mevcut” dedi.

Taşlar nelere iyi geliyor?

Agat: Uzun ömür ve mutluluk simgesidir. Günlük stresleri atmaya yarar.

Kristal kuvars: Enerji simgesidir. Tansiyonu düzenler. Meditasyonda kullanılır. Cep telefonu, bilgisayar gibi aletlerin yaydığı radyasyonu toplar.

Ametist: Aşk taşıdır. Strese, migrene, iştahsızlığa, akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Pembe kuvars: Kişiye sempati kazandırır. Nefret, kıskançlık gibi duyguları ortadan kaldırır.

Turkuaz: Nazara karşı korur. Endişelerden uzaklaştırıp, sakinleştirir. Tansiyonu düzenler. Kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.