Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Ağustos ayı ilk Meclis toplantısında gündeme getirip, ilk etapta Arıl'daki Celal Doğan Caddesinin isminin değiştirilerek “Şehit Mehmet Yalçın Nane” olacağını açıklaması kamuoyunu ikiye ayırdı. Özellikle sosyal medyada başlatılan bu teşebbüse, Şahin'in destek vermesi dikkat çekti. Şahin'in ayrıca bir şikayet dilekçesiyle Celal Doğan Parkı'nın isminin değiştirileceğini, OSB'dekii Bulvar ile Gaziantepspor Celal Doğan tesislerinin isimlerini kaldırılmasında topu yönetimlere atan Fatma Şahin'in bu açıklamasına CHP il Başkanı Akif Ekici, MHP il Başkanı Muhittin Taşdoğan ve HDP İl Baanşkanı Mehmet Karayılan sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili görüşlerini almak istediğimiz AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise, bu konuda Fatma Şahin ile görüştükten sonra açıklama yapacağını söyledi.

*MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan: Celal Doğan 15 yıl belediye başkanlığı yaptı. Böyle bir karar Kürt - Türk tartışmasını ateşlendirir

*CHP İl Başkanı Akif Ekici: Çok anlamsız bir kampanya. Eğer Celal Doğan HDP'den milletvekili oldu diye yapılırsa, sonu iyiye gitmez.Celal Doğan sürekli birlik ve beraberlik mesajı veren bir isim.

*HDP Gaziantep Eş Başkanı Mehmet Karayılan: Bu hareket saygısızlıktan öte bir şey değildir, kürt düşmanlığıdır. Başkanı partisinin değil, kentin belediye başkanı olmaya davet ediyoruz

*AK Part İl Başkanı Eyüp Özkeçeci: Celal Doğan konusunda, Fatma Şahin ile görüşmeden birşey konuşmam.

TAŞDOĞAN: CELAL DOĞAN İSMİ KENT İÇİN FAYDALI

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, sosyal medyada başlayan kampanyalar ve Şahin'in açıklamasını ağır dille eleştirdi. Şehirdeki bulvara, parklara ve caddelere kente hizmet eden insanların verilmesinin doğru olduğunu belirten Taşdoğan, "Ancak şimdi Celal Doğan ismi değiştirilmek isteniyor. Bu etik açıdan uygun değildir. Doğan bu şehirde 15 yıl belediye başkanlığı yapmıştır" dedi.

ŞIK DEĞİL

Taşdoğan, "O zaman iktidar tamamen değiştiğinde Asım Güzelbey, Recep Tayyip Erdoğan, Kürşad Tüzmen, Abdulkadir Aksu ya da Muammer Güler'in de isimlerinin verildiği parklar değişsin. Mesela ismi olmayan parklara şehitlerin isimleri verilebilir. Ama kalkıpta kente hizmet eden bir kişinin isminin kaldırılması doğru değildir. Kimse bunu Kürt - Türk diye ayrım yaparak yorumlamasın. Bence burada meselenin adı yanlış konulmuştur. Türkiye'de Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır. Celal Doğan isminin kaldırılması Kürt - Türk tartışmasını ateşlendirir.

İSİM KALDIRMAK YERİNE KENDİNİ SORGULASIN

Dikkat çeken açıklama yapan Taşdoğan konuşmasının son bölümünde "Şehitlerin isimlerini caddelere, sokaklara ya da bulvarlara vermek iyi olur. Ancak Sayın Şahin'in bağlı bulunduğu partisini sorgulayıp, şehitlerde kendisinin rolünün olup olmadığını düşünmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

EKİCİ: ANLAM VEREMİYORUM

CHP İl Başkanı Akif Ekici, başlatılan kampanyalara anlam veremediklerini söyledi. Celal Doğan'ın kente hizmet ettiğini belirten Ekici, "Çok anlamsız bir kampanya ve açıklamada. Eğer Celal Doğan HDP'den milletvekili oldu diye yapılırsa, sonu iyiye gitmez. Biz terörün hiç bir halini desteklemiyor lanetliyoruz. Ama şu anda HDP bunun içindeymiş gibi göstermek ve direk olarak ona yoğunlaşmak doğru değil. Celal Doğan sürekli birlik ve beraberlik mesajı veren bir isim. Herkesin iyi düşünmesi gerekir. Kimse kimseyi kandırmasın" dedi.

KARAYILAN: BU BİR KÜRT DÜŞMANLIĞIDIR

HDP Gaziantep Eş Başkanı Mehmet Karayılan, da bu gelişmeye büyük tepki gösterdi. Celal Doğan'ın 15 yıl bu kentte belediye başkanlığı yaptığını ve 280'e yakın projeye imza attığının altını çizen Karayılan, "Gaziantep halkına ciddi hizmetler yapmış Celal Doğan'ın bu hizmetlerden ötürü adı caddeye ve parklara verilmiş, halk da bunu onaylamış. Şimdi Celal Doğan gündeme gelip, bu caddelerden ve parklardan isminin silinmesi yönünde kampanyalar yapılıyor. Bu Celal Doğan şahsında Kürt düşmanlığıdır, HDP düşmanlığıdır" dedi.

HALK TAKDİR ETMİŞTİR

Bir çok ülkede farklı farkı düşünceleri olan ancak tarihe damga vuran kişiler olduğunu anlatan Karayılan, "Hatta bu insanların heykelleri bile vardır. Niye vardır, şehre katkı sağladıkları için. Çünkü halkın takdiri bu yönde olmuştur" dedi.

MUAMMER GÜLER CADDESİ NİYE DEĞİŞMİYOR

"Madem öyle Türkiye'de halkın karşısında dokunulmazlıkları olan ve bir anlamda hırsızlık yapan kişilerin isimlerinin kaldırılması gerekmez mi ?" diye soran Karayılan, "Fatma Şahin belediye başkanı seçildiğinde Celal Doğan ziyaret gitmişti ve Şahin, 'deneyiminizden faydalanmak istiyorum. Bu kente çok önemli hizmetleriniz oldu, çok şey kattınız" demişti. Şimdi ne değişti. Halkın yoğun tepkisiymiş.. Bu tamamen yalandır, tamamen kamuoyunu aldatmaktadır"

KÜRT DÜŞMANLIĞIDIR

Böyle halkın karşısına çıkan bir belediye başkanına bunların yakışmadığının altını çizen Karayılan, "Bu Kürt düşmanlığıdır. Seçim sürecinde bizler Fatma Şahin'in ziyaret etmek için randevu talep ettik. Cevap vermedi, ben geleceğim dedi. Bu böyle mi olmalıydı ? Şahin başka bir ilin mi belediye başkanı ? Ancak Şahin, kentin değil, partinin belediye başkanı. Biz artık kentin belediye başkanını istiyoruz.. Yüzde 40 Kürt nüfus insan olan bir yerde eğer böyle bir davranış içine girişiyorsa bu saygısızlıktır"

FATMA ŞAHİN NE DEMİŞTİ ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Şehidimizin adını yaşatacağız. 10 gün sonra doğacak çocuğu bizim evladımız onunda babasının da adını sonsuza kadar yaşatacağız.” dedi. Bilindiği gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde Arıl Belediye Meclisi tarafından beldeye yaptığı hizmetler nedeniyle bir caddeye “Celal Doğan Caddesi” ismi verilmişti.

MECLİSTEN YETKİ İSTEYECEĞİM

Agustos ayı ilk Meclis toplantısında gündeme getirilerek Arıl'daki Celal Doğan Caddesinin “Şehit Mehmet Yalçın Nane” ismini vereceklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Vatan için canını feda eden şehidimizin adını yaşatmak bizim boynumuzun borcudur.” dedi. Şehit Mehmet Yalçın Nane’nin 10 gün sonra dogum yapacak eşi Seher Nane’nin dünyaya getireceği çocuklarına şehit olan eşinin adını vereceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Şehidimizin adını ölümsüzleştirdigimiz gibi, çocuğunu kendi çocuğumuz kabul edip doğumdan tut eğitimine kadar her türlü ihtiyacını göreceğiz. İlk Meclis toplantısında şehidimizin çocuğuna birde ev almak için Meclisten yetki isteyeceğim.” şeklinde konuştu.

CELAL DOĞAN PARKININ DA ADINI DEĞİŞTRECEK

Kendisine yoğun tepki geldiğini ve Celal Doğan parkının da adının değiştirileceğini söyleyen Başkan Fatma Şahin “Bir vatandaşımızın Belediye Meclisimize yazılı müracaat halinde Celal Doğan Parkının adının da değiştirerek bir şehidimizin adını vermeyi düşünüyoruz. Organize sanayi bölgesinde bulunan Celal Doğan Caddesinin isminin değiştirilmesi OSB’ye aittir kendi yönetimleri karar verir. Gaziantepspor’un tesislerinin üzerinde yazan ‘Celal Doğan’ tesislerinin isminin değiştirilmesi ise Gaziantepspor yönetiminin vereceği bir karardır” dedi. AJANSLAR