Gaziantep'te Kırkayak bahçesine yapılan tartışmalı kreşin açılışı yapıldı. STK'Ların büyük tepkisine yol açan ve hem Şahinbey, hemde Büyükşehir Belediyesinin topu birbirine atması sonucu, ruhsatının olmadığı ileri sürülen Kreş binası için büyük tepki gösterilmişti.

Bazı kişilerin mahkemeye verdiği kaçak binanın açılışı dün gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Merkez Kreş ve Anaokulu’nun açılışı yapıldı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, çocuklara yapılan yatırımı çok önemsediklerini söyledi.

AK Partili belediyelerin eğitime desteğinin süreceğini vurgulayan Gül, "Cehaletle yapılan mücadele terörle yapılan mücadele kadar önemli. Geçtiğimiz günlerde bir okulda Türk bayrağımızı indiren teröristlere karşı okuldaki çocuklarımızın tavrını izledik ki okul kamerasından görülüyor. Çocuklar hemen geliyor Türk bayrağını öpüyor ve göndere çekiyorlar. Onlar ne yaparsa yapsın eğer biz çocuklarımızı böyle yetiştirirse hiç kimse Türkiye'nin sırtını yere getiremez" dedi.

BEŞİKTEN MEZARA EĞİTİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çocukları çok iyi yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. "Beşikten mezara kadar eğitim" diyen bir medeniyetten geldiklerini anımsatan Şahin, "Bilim dünyası insan karakterinin 3 yaşından sonra oluştuğunu kanıtladı. Dolayısıyla bu yaştan sonraki dönem çok önemli. İktidara geldiğimizde bizim şehrimizde yüzde 11 olan okul öncesi eğitim oranı şimdi yüzde 59'a ulaştırdık" ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ