Gaziantepsporda herkes konuştu, birtek Bilal Çeker konuşmadı. Vilayetten yapılan açıklamanın yankıları sürerken, bu kez yeni oluşumun başkan adayı Bilal Çeker, dün ani bir hamle ile basın toplantısı düzenledi. Gazete olarak Bilal Çeker’in basın toplantısındaki konuşmasını noktasına virgülüne dokunmadan olduğu gibi yayınlıyoruz. İşte Bilal Çeker’in dün akşam ofisinde yaptığı basın toplantısındaki konuşması:

BİR DAHA KONUŞMAMAK ÜZERE

Değerli basın mensubu arkadaşlarım öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Bugün burda bu toplantıyı yapmamızın yegane sebebi ortak paydamız olan Gaziantepspordur. Ekip olarak az konuşup çok iş yapalım diyorduk. Belkide birdaha konuşmamak üzere son kez konuşacağım burda. Bugüne kadar konuşmadım. Çeşitli spekülasyonlar çıktı, bize çeşitli yakıştırmalar yaptılar, iftiralar attılar yalan beyanlarda bulundular. Bunu tekrar ediyorum. Belkide birdaha konuşmamak üzere son kez konuşacağım. Bunu süreç belirleyecek.

PRİM YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİK

Bugün bu Gaziantepspor'un başkanlık olayının temeli sizlerde biliyorsunuzki 01.12.2013 Pazar günü Dedeman otelde yapılan çok geniş kapsamlı 2 bakanımız, 8 milletvekilimizin, çok değerli oda başkanlarımızın, değerli sanayici iş adamlarımızın, STK'ların başkanları çok geniş katılımlı toplantıda masaya Gaziantepspor yatırılmıştır. Bizim o güne kadar ne Gaziantepspor ile böyle bir düşüncemiz ne mevcut yönetimle ne mevcut başkanıyla hiç bir polemiğimiz, problemimiz ve bu kulüp üzerinde bir düşüncemiz olmamıştır. Burda amacımız Gaziantepspor üzerinden prim yapmak asla olmamıştır. Gaziantepspor üzerinden reklam yapmak asla olmamıştır ben ve ekip arkadaşlarım olarak.

ÜST KURUL AÇIKLAMASI ÇOK GÜZEL HAZIRLANMIŞ

Dedeman otelinde yapılan toplantıdan sonra orda ortak aklın şehrin kanaat önderleri saydığım değerli işadamları ortak kararı ile bize Gaziantepspor'un başkanlığı ve yönetimi teklif edildi. Ama buraya gelmeden önce şunuda belirtmek isterim bu değerli topluluğa Gaziantepspor'un mevcut yöneticileri başkanı, Gaziantepspor'un zor durumda olduğunu, yardıma ihtiyaçlarının olduğu sağlık nedeniyle ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle bundan sonra işlerine bakacağından dolayı Gaziantepspor'da bir kan değişikliği, artık adını ne korsanız, ve yahut bırakmayı ve yahut yardım talep etmiştir. Bunu eğer birkaç gün önce üst kurulun yaptığı açıklamada okuduysanız bunu açık ve net bir şekilde görebilirsiniz. Okumayanınız da varsa bütün kamuoyuna sesleniyorum bunu okumalarını tavsiye ederim. Aslında bütün Gaziantep şehrinin, bütün Gaziantep'in duygu ve düşüncelerine o 2 aylık süreci anlatan çok güzel bir metin hazırlanmıştır. Bunu hazırlayan üst kurulada bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

23 KİŞİLİK YÖNETİM LİSTESİ HAZIRLADIK

Şimdi bu vazife bize verildiğinde bu misyon bize yüklendiğinde bu vazifeden kaçamazdık. Çünkü ortak sevdamız Gaziantepspor söz konusuydu. Mevcut yönetimde olmayacağı için biz bu göreve evet dedik. Biz evet dedikten sonra tabi kollarımızı çemredik biz çok değerli çok kıymetli arkadaşlarımızı birer birer listemizi oluşturmaya başladık. Listemizi oluştururken inan çok sıkıntı çektik. Ne sıkıntımız oldu. Biz 20 kişilik bir yönetim kurulu listesi 7 kişilik divan, disiplin ve denetleme kurulu oluştururken zorlandık ve bir çok kişiyi kırdık, bir çok kişi muhalefet oldu. Bu bizleri çok mutlu etti. 20 Kişilik listeye 72 müracat oldu. Hakikatan çok değerli işadamlarımız hakikaten çok değerli taraftarlar olan Gaziantepspor'a gönül vermiş Gaziantep'te yaşayan insanlardan bir çok teveccüh oluştu üzerimizde. Biz bu yükün altında zorlandık tabiki kimden hareket edelim etmeyelim diye. Hepsi bizim için çok değerli olduğu için hepsinden bir toplantı yaptık hepsinin gönlünü aldık. Ama ne kadar sıkıştırdık isede bunu 20 kişiye sığdıramadık 23 kişilik bir yönetim kurulu listesi hazırladık. 15 gün önce yönetim kurulu toplantısıda yaptık.

BİZ ELİMİZİ ÇEKTİK DEDİLER

Bunlara başlamadan önce mevcut başkan ile konuştuk bizi zaman zaman evine çağırdı bazen kulübe çağırdı hep konu Gaziantepspor'du. Mevcut yönetimde bizimde başkanlığa aday olduğumuzu ve yönetim listemizi hazırladığımızı bildirdiğimizde bize herzaman destek vereceğini söylemişti. Bu da bizi ayrıca heyecanlandırmıştı. Çünkü 8 yıldan beri ciddi bir şekilde emek veren Gaziantepspor başkanını ve yönetimini bu aileyi görmezden gelemezdik. Çok ciddi emekleri olmuştur. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum tabiki. Ama beni ilgilendiren tarafı beraber hareket edilirse daha iyi olacaktı. Çünkü bu yardımı üst kuruldan mevcut yönetim istemişti. Biz tekrar kendileri ile gittik görüştük ve sayın başkan aday olacaksınız olmayalım biz yolumuza bakalım bizim kimseyle husümetimiz yok bizim kimseyle polemiğe girecek halimiz yok daha doğrusu karşılıklı Gaziantepspor üzerinden pirim yapmayalım işimize bakalım dedik. Yok kardeşim ben vali beyede söyledim, bakan hanıma sayın vekillerime o günkü toplantıda talep ettim ve ben aday değilim çekileceğim onun içinde kongre kararı alıyorum dedi. Daha sonra tekrar görüştük takımın mevcut pozisyonu iç açısı değildi. Mevcut yönetimdeki arkadaşlar bizden bazı ricalarda bulunmaya başladılar. Biz artık elimizi çektik siz bu işin içine artık girdiniz ödemeleri yapmanız gerekir dediler. Bizim hiç bir resmi sıfatımız yok, bizim hiç bir imza yetkimiz yok Gaziantepspor'da hiç bir pozisyonumuz yok nasıl biz yapalım. Üst kurula müracaat edildi. Üst kurul olabilir dediler. Biz yetkisiz, imzasız, insiyatif alarak elimizi değil bedenimizi yönetim olarak taşın altına koyduk.

BİLAL ÇEKER SÜRECİ İYİ YÖNETMİYOR DEDİLER

Daha birinci gündü imdat dediler saat 4 bir vergi borcundan bahsedildi. Bizim hiçbirşeyimiz yok nasıl vergi borcu. Aradılar 5'e çeyrek kala gibi 141 bin Tl vergi borcunu yatırdık. Biz kimiz o anda Gaziantepspor'un hiçbirşeyi değiliz sadece Gaziantep sevdalısı bir işadamıyım ben. Ondan sonra benim kızdığım birşey oluştu ve o para niye yatırıldı dediler. Bilal Çeker ve ekibi süreci iyi yönetemiyor dediler. Arkadaşlar o gün bu parayı yatırmasaydım 141 bin TL para 4 milyon 400 bin TL'ye dönüşüyor ve yapılandırma bozuluyordu. Ondan sonra bağımsız denetim firması çağrıldı ve bu firmanın ön ödemesi yapılmasaydı bu firma denetlemeye gelmiyordu bu süreçmi yanlıştı.

HEPSİNİN PARASINI VERDİK

Ondan sonra 4 tane maç. Elazığ, K.Erciyes, Trabzon ve Gençlerbirliği maçlarının pirimlerinin verilmesi bu süreçmi yanlıştı burdamı hata yaptık bu pirimleri verirken. daha sonra Traore 296 bin TL ödeme yapılmasaydı serbest kalıyordu. Bugün Traore Dünya Kupasına çağrılmış bir futbolcu. Bu futbolcunun bu turnuvadan sonra bonservis bedelinin ne olacağını siz tahmin edebiliyorsunuz. Bizim hiç bir yetkimiz olmadan biz bu futbolcu serbest kalmasın diye yine ben ve ekip arkadaşlarım olarak bu futbolcununda parasını ödedik. Bumu strateji hatasıydı. Burdamı yanlışlık vardı. Ben hep susmaya devam ettim. Ben çıkıp şimdiye kadar başkan adayıyım diye açıklamadım bile. Çünkü sözümün başındada az konuşup çok iş yapmak için geliyordum buraya. Daha sonra Serdar ve Mustafa Durak'ın 600 bin Tl parası yatmasaydı serbest kalıyorlardı. Ve son günde yine paraları yattı. Futbolcunun biri Bursa maçına çıkmadan önce ben kampa dönmeyeceğim dedi. 4 aydır bana söz veriliyor ve bu para yatıralmazsa ben kampa gelmeyeceğim dedi. Ve zor şartlarda biz bu futbolcunun parasını ödedik ve kadroya katılmasını sağladık.

BUGÜN GÖREV GELSE 2.5 MİLYON DAHA HARCARIM

Takım kampa gitti. Kampta binbir türlü sıkıntılar bunları ben kafamdan yaratmıyorum ve parayı sokaktanda toplamıyorum. Kamptan beni aradılar mevcut yönetim artık karışmadığı için dedilerki 160 bin TL civarında kamp bedeli var ve bunun en az 60 bin TL'sinin ödemesi yapılması lazım ve biz hemen havale ettik. Bu mu stratejisi hatasıydı. Biz Gaziantepspor sevdalısıyız arkadaşlar. Bu para üst kurul tarafından toplanan ve içinde benim paramında bulunduğu şu an mevcut yönetimdeki arkadaşlardanda alınan bu şehrin parasıdır. Bugün bu görev gelse bana gelse 2.5 milyon TL daha harcarım bu işe. Biz bu işe gönül verdik ve gönül verirkende önümüz açık diye çıktı. Defalarca konuşmamıza rağmen bire bir röportaj yapan arkadaşlarımızda olmuştur ve biz aday değiliz denildi. Biz heyecanımızı ikiye katladık. Kavgasız gürültüsüz rahatlar. Bizde ortak konsorsiyumdan çıktığımız için yükümüz biraz daha ağırlaştı.

STRATEJİ HATASI YAPMADIK

Aradan takım geldi kampa başladı. Sergen hocayla görüştük. Hocanın aklında sorular vardı devam edecekmiyiz etmeyecekmiyiz diye. Bir sürü problemler yazıldı çizildi. Bu dedikodu beni çok rahatsız etmiştir. "Bilal Çeker ve ekibi strateji hatası etmiştir" diye. Biz strateji hatası etmedik arkadaşlar. Çok konuşmayla değil az konuşmayla, nokta atışı ve icraatla olur bu işler. Bu üst kurul ben ve yönetim kuruluna seçtiğim arkadaşlar bu 2.5 milyon TL'yi harcamasaydı bu takım nerde olurdu. Bunu ben bütün kamuoyuna seslenerek söylüyorum. Biri çıksın bana cevabını versin. 8 puanda olan bir takım olurdu. Taraftar bir bacağı, Sergen hoca bir bacağı, üst kurul bizim belirlediğimiz yönetim, futbolcular ve taraftarlar bütünleşti ve bir sinerji oluştu takım 21 puanla devre arasına girdi. Biz Gaziantepspor'a el atmıştık.

SERGEN YALÇIN'LA TRANSFER GÖRÜŞTÜK

Hocamızla görüştük Sergen hoca bizden futbolcular talep etti. Sergen Yalçın bana şu transferler olmazsa sıkıntı çekeriz diye söyledi. Tamam dedim bende. Süresi gelince kampta gelip görüşeceğiz ve istediğiniz futbolcuları alacağız bu işin dönüşü yok dedim. Mevcut başkanla toplantılar yaptım. Sayın Başkan dedim biz kulübe el atmalıyız. 8 futbolcu federasyona şikayet etmiş durumda. Ben bunları durduruyorum. Mesela Taşkın Çalış'ın parası yatırılmadı kulüpten ayrıldı Bursaspor'a gitti. Strateji yaptım ben diğerlerinin parasını yatırdım ya. Ben kimsede paranın karşılığını istemiyorum. Burda bize Gaziantepspor sevdalısı olmayan insanlar, amaçları başka olan 45 günlük süreçte bizi hep eleştirdiler. Biz 2.5 Milyon Tl ödeyerek takımı zor durumdan kurtardık ha bu yetermi tabiki yetmez devede kulak gibi birşey bu.

BAŞKAN ARAYACAĞIM DEDİ ARAMADI BENDE ANTALYA'YA GİTTİM

Biz son toplantımızı mevcut başkanla yaptık ve dedik gidip hocayla görüşmeliyiz hocanın sözleşmesi yok protokolle geldi ve biz gidip hocanın sözleşmesini yapalım dedik. Bizde çocuk değiliz biz de bir iş adamıyız. Şu an 47 yıl geçmişi olan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Ben çocuk değilim kendi başıma bireysel hareket edeceğim. Birinin sahip olduğu bir yerin içine girme şansımız yok. Başkan bey ile görüştük sayın başkan siz artık bu takıma karışmıyorsunuz. Bizlerede bu parayı ödettiniz. Sizler söylediniz biz ödedik ve tehlikeyi arzettiniz. Buraya kadar getirdik ödemeyede devam edeceğiz dedik. Biz artık karışmıyoruz siz artık sahip çıkın dediler. Mustafa Kızıl'ı aradım söz verdiğiniz transferler varsa takım için takip ettiğiniz söz verdiğiniz oyuncular varsa takım adına geri adım atıldı bizi oyaladı alınmadı demesinler diye alalım dedim. Tamam dedi ama isim verdi. En son toplantıda İbrahim bey beni aradı bizi çağırdı yanıma yine mevcut bir yönetici alarak evine gittim. Çünkü orayı kullanıyor homeofis gibi. Tamam Bilal dedi gitmeniz lazım görüşmeniz lazım senide tanıyorum biliyorum sen olduğun içinde biz çok mutluyuz sen olduğun içinde ben gereken desteği veririm dedi. Yarım saat 1 saat telefonun açık olsun sana döneceğim dedi. Ne konuda dönecek niye dönecek onu da bilmiyorum. Sabaha kadar da telefonum açıktı ve bana dönüşü olmadı.

SERGEN YALÇIN'A KİMİ İSTİYORSAN SÖYLE DEDİM

Ben sabah kalktım iki yönetici arkadaşla birlikte kalktım Antalya'ya kampa gittik. Hemen bir 15-20 dakikalık basit çay toplantısı yaptık Sergen Hoca ve ekibiyle ve Sergen'den şu müsadeyi istedim. Hocam zaten daha öncede konuşmuştuk tespit etmiştik bana her mevkinin eksikliklerini say alternatifleriyle birlikte söyle benimde düşündüğüm 4 futbolcu var bunlarla görüştüm. İlki Mahmut Bezgin'di ve ona söyledim ancak Antalya'da durumlar tersine gidince kovdular. Demekki daha iyi kaleciler var tabi konu bu değil. Hocam belirlenilen futbolcuların menejerlerini hemen Antalya'ya çağıralım konuşalım ve işi halledelim dedim. Sergen hoca bir ricada bulunarak hazır futbolcu olması gerektiğini söyledi. Yoksa sıkıntıya strese gireriz dedi. Öyle deyince bizim maliyetimiz ve riskimiz biraz daha fazla arttı. Yani hata yapma riskimiz burda kalmamıştı. Yani hazırda oynayan bir futbolcuyu alıp takıma monte edecektik. Bununda değeri tabiki artacaktır. Tamam dedik ve konuşmayı tekrar seninle sonra yapalım dedik.

BİZ OTELDE ÇAY İÇERKEN TEKRAR ADAY OLDU DEDİLER

Bu arada futbolcularla bir toplantı yapalım dedik. Futbolculardaki toplantı sebebiz giderkende Başkan Kızıl'a söyledim bu arkadaşların 14 Milyon TL alacakları var. Bunlar bana kulüpten verdikleri listede yazıyor. Gidip futbolcularla konuşalım ne kadarını hemen kamp dönüşünde vereceğiz ve ne kadarını hangi şartlarda ödeyeceğimizi futbolcu arkadaşlarımıza anlatalım dedik. Çünkü burda alnından öpülecek arkadaşlar var burda. Hepsini teker teker kutluyorum tüm bu olumsuz şartlarda oynayarak takımı buraya kadar getirdiler. Bunları konuşacam dedim. çok iyi olur başkan dedi. sonra sizinlede final görüşmesi yapalım transferlerin isimlerini alalım kampa çağıralım dedim. Biz orda çayımızı yudumlarken arkadaşlarımızla birlikte benle giden arkadaşların biri mevcut başkanın tekrar aday olacağını açıkladığını söyledi. Tabi ben şok oldum çantamı defterimi kapattım otelden ayrıldım ve Gaziantep'e geldim.

YÖNETİM BİZE MÜSADE ETMEDEN NASIL GİDECEKTİK

O saatten sonra benden hiç bir kimse bekleme şansıda yoktu benim hiç birşey yapma şansımda yoktu. Ben neyi temsil ediyorum o anda hiçbirşey. Etik olmazdı ve doğru olmazdı. Mevcut yönetim kurulu üyesi kulübün müdürü karşıladı bizi Antalya'da. Hatta giderken bir isteğiniz varmı diye irtibata geçtik. Herşey planlıydı. Biz nasıl basiretsizce bir düşüncemiz olmaliki mevcut yönetim bize müsade etmeden oraya gidecektik. Biz hakkı hukuku bilen insanlarız. Tabi burda onu duyunca kalktık geldik.

ADAY OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Şimdi geldiğimiz nokta bu kulübün 1449 üyesi vardı. Arkadaşlar Gaziantepspor tüzüğünün 26/C 2. maddesi uyarınca başkan ve yönetim kurulu listesinin divan kurulu başkanlığına 3 gün önce saat 18.'e kadar teslimi öngörülmüştür. Yani bizim yarın listemizi vermemiz gerekmektedir. 23,01,2014 perşembe günü saat 17.00'a kadar mevcut yönetim çekildiğini açıklamazsa kulüp mevcut delege yapısına göre bizim aday olmamız mümkün değildir. Biz ilk verdiğimiz sözün arkasındayız. Mevcut başkan aday değildi. Aday ise neden kongre kararı alındı. Herşey normal gidiyordu neden böyle bir karar alındı. Ha bunlar üst kurulun görevi. Bunlar şehirdeki bu hareketi başlatanların görevi. Hesabını konuşurlar karşılıklı istişare ederler tabi bu sorular benim aklımda soru işareti kaldı bunlar. Neden kongre kararı alındı. Bu mevcut yapıyla bizim bu kongreye girmemiz mümkün değil. Biz kesinlikle sözümüzün arkasındayız. Ancak Perşembe günü saat 5'e kadar mevcut başkan ilk günkü dediğinin arkasında durur ise biz bu işte varız. Listemizide açıklayacağım, yönetimde, divanımda hazır. Biz Gaziantepspor sevdalısıyız biz bu görevden hiç kaçmadık ve bu görevi ne şartlarda olursa olsun bize verilirse yapmaya hazırız. Neden Perşembe'ye kadar. Çünkü bugünden sonra yapılacak bişey yok arkadaşlar. Kongre 26'sında olmadı tekrar 2'sinde olacak. Son gün ne yapabilirim. Transfer mi yapayım. 13 kişi kalmış takımla ne yapabiliriz.

GÖREVDEN ÇEKİLİRLERSE LİSTEMİZİ VERİRİZ

Elimize gözümüze bulaştırmaktansa bu şartlarda bu teklifim kabul görürse ilk günkü sözler yerinde durursa biz varız. Ben ve 23 tane pırıl pırıl arkadaşlarımla birlikte biz sözümüzü yemiyoruz. Büyüklerin bize vermiş olduğu misyonun arkasındayız. Biz bu şehir için herşeyi yaparız. Ama biz polemiğe, kavgaya, gürültüye mevcut yönetim ve böyle bir delege sistemi varken bu seçime girmemizin anlamı mantığı yok. Perşembe gününü heyecanla bekliyoruz. Biz mevcut divan başkanına listemizi vereceğiz. Ancak biz bu haberi Perşembe günü 17'ye kadar almazsak biz aday olmayacağız arkadaşlar olma şansımızda yok. Biz değil kimse olamaz. Olabilecek arkadaşlar olursa bizde destekleriz. Bu macera bizim 2 ayımızı aldı. Ben helal hoş olsun diyorum. Bu 2 aylık süre içerisinde Milletvekillerimiz, işadamlarımız, basın mensubu arkadaşlarımız bizim listemize girmek isteyen listemizde bulunan çok değerli işadamlarımız, bu işten anlayan tüm arkadaşlar ve bize destek olan tüm arkadaşlarımızdan, unutulan çok değerli eski futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Belkide bizi heyecanlandıran herkesin bize olan desteği olmuştur. Bir kaç çürük elma çıktı. Ben onları dikkate almıyorum. Meyvalı ağaç taşlanır, ağaçta meyva olmazsa taşta atılmaz gölgede olmaz. Biz her türlü eleştiriye açığız. Bizim amacımız kesinlikle Gaziantepspor üzerinden pirim yapmak değil. Bilgi becerimizi Gaziantepspor'a harcamaktı. Herşeyde bir hayır vardır. Mevcut yönetime çekilmedikleri zaman başarılar dilerim. İnşallah Gaziantepspor eski itibarına kavuşur. Biz de Gaziantepspor sevdalısı olarak alkışlarız, tebrik ederiz. Biz yaptıklarımızdan hiç bir zaman kocunmuyoruz. Hiç bir zaman da strateji hatası yapmadık. Umarım bundan sonra mevcut yönetim paraları öder. 8 yıl nasıl yaptılarsa bundan sonra da öderler ve öyle yaparlar. Ben tekrar bize destek veren bu şehirde yaşayan hatta çevre illerde bile destek verdiler. Biz çok ciddi destekler aldık. Transferlerimizde hazırdı. Nasipmiş. ugün bu işler gerçekleşirse yolumuza devam edeceğiz. Gerçekleşmezse hayırlısı olsun yeni gelen arkadaşlara başarılar diliyorum.