Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı. Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, sanayi şehri Gaziantep’in tarımla ilgili destekler alan tarımsal projeler üreten bir il haline geldiğini belirtti.

GAZİANTEP’E BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ

Koçer, son zamanlarda kendilerinin de devreye girmesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın destekleri konusunda Gaziantep’e bakış açısının değiştiğini ifade ederek, ‘Bu destekler konusunda Sayın Bakanımız Mehdi Eker’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Çünkü sanayici bir ili tarımla ilgili destekler alan tarımsal projeler üreten bir il haline getirdi. Gaziantep 156 tane hayvancılık projesi yapmış. Bununla Türkiye’de ilk üç sıraya giriyor. Yine bugün tanıtımı yapılan desteklerle ilgili önümüzdeki birkaç yıl Gaziantep ‘i en fazla tarımsal destek alan il konumuna getirmek istiyoruz. Bunun sağlanması için ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çaba sarf ediyoruz’ diye konuştu.

Gaziantep’in 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat hedefi olduğuna dikkat çeken Koçer, ‘Bunun 15 milyar dolara yakınının tarımsal sanayiye dayalı ürün olacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla bu toplantının 2023’e çok ciddi katkısı olacak. Tarım ürünlerinin sanayide işlenmesiyle ilgili bu süreçte bölgede en önemli rolü oynayacak şehir Gaziantep’tir. Zaten Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerin çoğu bu görevi çok iyi yapıyor. Ancak daha katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesiyle ve ihraç edilmesiyle önümüzdeki birkaç yıl bu süreç daha da hız kazanacak. Bu tarz desteklerle Gaziantep’in tarımsal alanda daha fazla faaliyet göstereceğini düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nın Yıllardır Gaziantep’te düzenlediğini vurgulayan Koçer konuşmasını şu şekilde tamamladı:

GAPTARIM Fuarı 5-8 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenecek ve fuarın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker yapacak. Bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Gaziantep’te açılacak. Devletin birçok bakanlığı hibe ve destek veriyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın destekleriyle ilgili bu toplantıya katılmanız bizleri son derece memnun etti. Bu nedenle bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.’ BÜLTEN