Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Dünya’nın önemli ticaret merkezlerinden biri olan Gaziantep’in tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti konumunda olduğunu kaydetti.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Edirne heyetine, Gaziantep tarımı, ekonomisi ve borsa faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. ETB ve GTB Meclis üyelerinin katımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Memiş, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan Ticaret Borsalarının bir araya gelmesinin fikir alışverişi yapılması ve ortak projeler üretilmesine sağlayacağı katkılardan dolayı yararlı olduğunu söyledi.

İLK SIRADAYIZ

Gaziantep’in tarım kökenli sanayide birçok sektörde Türkiye üretiminin tamamına yakınını karşıladığını vurgulayan Tiryakioğlu, “Türkiye makarna üretiminin yüzde 70’i, bulgur üretiminin ise yüzde 80’ni şehrimizden karşılanmakta. Bunun yanı sıra tekstil, un ve yağ gibi çeşitli sektörlerde de ilk sıralardayız” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN