Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak İslam Bilim Teknik Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, müzenin son durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Müzenin yüzde 98 oranında tamamlandığını aktaran Tahmazoğlu, kalan yüzde 2’lik kısım için çalışmaların hızla sürdüğünü, açılışın da yakın zamanda gerçekleşeceğini ifade etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından hizmet binası bahçesinde bulunan eski kolej binasında yaptırılan İslam Bilim Teknik Tarihi Müzesi’nin açılışına sayılı günler kaldı. İslam kültür coğrafyasındaki bilimsel faaliyet, icat ve keşif alanında birçok ilkin ve yeniliğin sergileneceği müzeyi gezen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelinen son aşamayla ilgili bilgi verdi.

TÜRKİYE'DE 2. MÜZE OLACAK

Müze fikrinin nasıl oluştuğuna ilişkin açıklamada bulunan Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi: “Şahinbey Belediyemizin yanında tarihi bir binamız vardı. Bu tarihi binayı nasıl değerlendireceğimizi düşünüyorduk. Düşünürken, İslam bilim adamlarının tarihte; tıp, fizik, astronomi, coğrafya, kimya, harita ve denizcilik alanında yapmış olduğu buluşlarla ilgili çalışmaların burada sergilenmesi, buranın müzeye dönüştürülmesi konusu gündeme geldi. İstanbul Gülhane Parkı’nda bu müzenin bir benzeri var. Bu müze, bu alanda Türkiye’de yapılacak 2. müze olacak.”

ÖNEMLİ FAYDALAR SAĞLAYACAK

Müzenin iki türlü fayda sağlayacağını dile getiren Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şu açıklamada bulundu: “Birincisi öğrencilerimizin özgüvenini sağlayacak. Ben de çalıştığım zaman bu alanlarda veya başka alanlarda yeni buluşlar yapabilirim diyecek. İkincisi de İslam bilim adamlarının bilime, tekniğe yapmış olduğu katkılar çok bilinmiyor. Burada sergilediğimiz 107 adet eser ile İslam bilim adamlarının bilime ne kadar katkı sağladıklarını da birebir gösterme imkanı bulacağız. Bu açıdan müzemiz gerçekten çok önemli.” İHA