Şehitkamil Belediyesi’nin, tarihi içinde barındıran ve ilçenin en eski mahallesi olan Yaprak Mahallesi’nde, yaptığı restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla birlikte adeta açık hava müzesi haline geldi. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve 7/24 yaşayan mahalle haline gelen Yaprak Mahallesi, esnafında yüzünü güldürmeye başladı. Haftanın 7 günü insanların en uğrak yeri olan Yaprak Mahallesi, bu vesileyle esnafın yüzünü güldürüyor. Tarihi dokunun yeniden gün yüzüne çıktığını dile getiren mahalle sakinleri ve çevre esnafı yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

MEMNUN KALDILAR

Şehitkamil Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Eskiden buradaki evler bakımsızlık içinde ve kaderine terk edilmiş bir mahalleydi. Şehitkamil Belediyesinin çalışmaları ile yeni bir prestij kazanarak canlanan bir yer haline geldi. Artık Yaprak Mahallesinin, bakımlı, temiz ve görsel olarak güzel olmasının yanında da kalabalık canlı bir yer oldu. Mahallemize gelen yerli ve yabancı turistler, bu tarihi mekanları hem inceliyor hem de bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ayrıca esnaflarımız bu sayede 7/24 iş yerlerinde hizmet verebiliyor ” diye konuştular.

MUHTARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Yaprak Mahallesi Muhtarı Cesur Kıvanç, ise, “Belediyemizden Allah razı olsun. Ne isteğimiz olsa en kısa zamanda yerine getiriliyor. Ne zaman bir şeye ihtiyacımız olsa Başkanımızla da iletişime geçerek ihtiyacımızı sonuçlandırıyoruz. Gerçekten mahallemiz artık güzel ve bakımlı bir mahalle haline geldi. Yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla, tarihi doku yeniden gün yüzüne çıktı. Yerli ve yabancı turistlerin en uğrak mekanı haline geldi. Satışlardan memnun kalan esnaflarımızın artık yüzleri gülmeye başladı. Bunun için şahsım ve mahallelim adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT