10 BİN METREKARE ALANDA KURULACAK

Mimarlık ile inşaat mühendisliği öğrencilerine önemli bir kaynak niteliği de taşıyacak bu merkezin 10 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edileceğini dile getiren Başkan Fatma Şahin, projenin hazırlık sürecinde bu merkezin örneklerini incelemek üzere Japonya’da da bir dizi incelemelerde bulunduklarını hatırlattı. 

Sanayi Odasından başkanlara ziyaret Sanayi Odasından başkanlara ziyaret

BELGELERLE BİRLİKTE 

Merkezin Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’yi birbirine bağlayan Nurdağı ilçesinde hayata geçirileceğini kaydeden Başkan Şahin, yaşanan yıkıcı depremi anma, anlama ve eğitim merkezi yapılması şeklinde tasarlandığını aktararak, “Deprem Anma ve Eğitim Merkezi, muhakeme etmek, empati kurmak ve böyle bir afetin belgeleri ile enkaz bölgesi içerisinde ziyaretçilere sunulması özellikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyor” dedi.  

DUYGUSAL ANLAR YAŞANACAK

Söz konusu yapının depremin gerçeğini ve depremin etkilerini bilişsel ve duyusal anlatılar sunacak şekilde kurgulandığına dikkati çeken Şahin, “Merkez, sadece Nurdağı ilçesi değil, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen 11 ilin tamamını incelenmesi sonucunda son haline kavuşacak. İnteraktif olma özelliği ile deprem anındaki atmosferin de doğrudan ziyaretçilere aktarılacak. Merkezde, yıkıma dair durumun belirli seviyelerde hissettirilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra anma işlevini de yerine getirecek,  depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma törenlerinin düzenleneceği bir alan özelliğini de sahip olacak” diye konuştu.