Kırmızı-siyahlılar oynadığı 5 karşılaşmada sadece bir galibiyet alabilirken, son 10 yıldaki en kötü başlangıçlarından birine imza atmış oldu.

Taraftarların geçtiğimiz hafta yaptığı "Fenerbahçeliyim" açıklamasına yoğun tepki gösterdikleri İsmail Kartal, takımının başında çıktığı müsabakalarda da aldığı puan ve attığı gol sayısı ile de sınıfta kaldı. Deneyimli teknik adam yönetiminde 5 karşılaşmaya çıkan kırmızı-siyahlılar bu süreçte sadece Trabzonspor'a karşı galibiyet alırken, Adanaspor ile de 0-0 berabere kalarak 4 puan toplayabildi.

Okan Buruk, Mutlu Topçu, Walter Zenga...

İsmail Kartal takımının başında topladığı 4 puanla, Gaziantepspor'u son 10 yılda çalıştıran teknik adamlar arasında en az puan toplayan ikinci teknik adam olarak başarısız bir başlangıç gerçekleştirdi. Okan Buruk, Mutlu Topçu, Hikmet Karaman, Jose Coucerio, Nurullah Sağlam, Mesut Bakkal, Tolunay Kafkas ve Walter Zenga gibi teknik adamlar yönetiminde sahaya çıkan Gaziantepspor ilk beş haftada aldığı puanlarla İsmail Kartal'lı Gaziantepspor'dan daha çok puan toplamayı başarmıştı.

Sadece iki gol bulduk

Gaziantepspor'un sezon başında bir çok önemli forvet takviyesi yapmasına rağmen ligde oynanılan beş maçtaki takımın kısır görüntüsü de umut vermedi. Kırmızı-siyahlılar beş karşılaşmada sadece iki kez gol sevinci yaşayabildi. Gaziantepspor bu golleri Orkan Çınar ve Nabil Ghilas'ın ayağından buldu.

Taraftarlar umutsuz

Gaziantepsporlu taraftarlar da takımlarının lige başlangıçlarından dolayı teknik direktör İsmail Kartal'a karşı umutlarının olmadığını da dile getirdiler. Son yılların en etkili kadrolarından birinin kurulduğunu belirten futbolseverler, İsmail Kartal'ın yanlış oyuncu tercihlerinin de pahalıya patladığı görüşünü savundular.

İşte Gaziantepspor'un son 10 yıldaki ilk beş hafta başlangıcı;

Teknik direktör - Toplanan Puan

İsmail Kartal - 5 maç 4 puan
Mutlu Topçu - 5 maç 7 puan
Okan Buruk - 5 maç 5 puan
Bülent Uygun - 5 maç 2 puan
Hikmet Karaman - 5 maç 6 puan
Tolunay Kafkas - 5 maç 4 puan
Jose Coucerio - 5 maç 8 puan
Nurullah Sağlam - 5 maç 10 puan
Mesut Bakkal - 5 maç 6 puan
Walter Zenga - 5 maç 6 puan