Dünyaca ünlü mutfağı ile UNESCO’nun , “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen Gaziantep, gastronomi turizmine hizmet verecek yeni bir tesise daha kavuştu. Tarih ve lezzeti buluşturan Yemişhan Kebap ve Lahmacun hizmet vermeye başladı.

1885 Yılında Halep Valisi Cemil Paşa’nın emri ile yaptırılan ve Şirehan ile birlikte restore edildikten sonra turizme kazandırılan Yemişhan, tarihi bir dokuda, sağlık, hijyen ve lezzeti ön planda tutarak, Gaziantep yemeklerini ve tatlılarını sunmayı hedefliyor. Yemişhan Kebap ve Lahmacun ile Şirehan Otel ve Şirehan Alışveriş Merkezi’nden oluşan Şirehan Group’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Şirehan Otel yanındaki Yemişhan Kebap ve Lahmacun, ailelerin gönül rahatlığı ile geleceği bir yer olarak düzenlendi. Yemişhan ayrıca, yabancı turistlerin de Gaziantep mutfağını yakından tanıyacağı, dünyaca ünlü lezzetlerimizi tadacağı bir yer olacaktır” dedi.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Tarih ve lezzetin buluştuğu bir mekan olan Yemişhan’da misafirlerin rahatı için tüm ayrıntıların düşünüldüğünü ifade eden Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, şöyle devam etti: “Yemişhan Kebap ve Lahmacun olarak 300 kişilik kapalı ve 400 kişilik açık olmak üzere toplam 700 kişilik bir kapasite ile misafirlerimizi ağırlamaktayız. Otopark sorunu olmayan, çocuklar için özel oyun alanları bulunan Yemişhan Kebap ve Lahmacun’da, gruplara yönelik de özel localarımız da yer alıyor. Alkolsüz olarak hizmet veren Yemişhan’a gelen aileler, buram buram tarih kokan bir mekanda lezzetli yemeklerimizi tadacak, daha sonra da yine Yemişhan içerisinde bulunan tarihi Menengiç Kahvesi’nde yöresel menengiç kahvesini ve diğer içeceklerimizi yudumlamanın zevkini yaşayacaklar.”

ŞİREHAN OTEL’DE YENİ DÖNEM

Restore edildikten sonra otel olarak hizmet vermeye başlayan Şirehan Otel’in el değiştirmesi ile işletmecilik anlayışının da değiştiğini ifade eden Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Şirehan Otel, tarihi dokusu ve kendine özgü mimarisi ile hem yerli, hem de yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Yaklaşık bir yıl önce devraldığımız Şirehan Otel, yeni işletmecilik anlayışı ile misafirlerini kendi evindeymiş gibi hissettiriyor” dedi. BÜLTEN