Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, Türkiye’nin umudu olduklarını belirterek, “Biz bir yola çıktık, bu yoldan artık dönüş yok. ‘Başbakan Meral’ dediniz, 20 dakikada iktidarı değiştirdiniz” dedi.
Gaziantep Ülkücü İrade Platformu tarafından düzenlenen programda partililere seslenen Akşener, Şehitkamil Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ne “Başbakan Meral” sloganlarıyla girdi. Salonu dolduran partililere seslenen MHP Genel Başkan adayı Akşener, olağanüstü kurultay çağrısı sürecini değindi, partililere genel merkezi ve iktidarı şikayet etti.Akşener, “Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Muhalefeti kendilerinin tanzim ettiği, ver, yesin, ört, uyusun bir muhalefet anlayışının var olduğu, her türlü hakarete sessiz kalındığı bir muhalefet anlayışı ortadan kalkmıştır. Hiçbir tehdit, iftira, hakaret ne sizi ne beni ne arkadaşlarımızı yolumuzdan çevirecektir. Ta ki MHP'nin iktidar yürüyüşü tamamlanana kadar. Bugünden itibaren bazılarının uykusu kaçabilir" dedi.
"TARİH BİZE BİR GÖREV, VEBAL YÜKLEDİ
Başlattıkları hareketin gerekçelerini anlatan Akşener, "Tarih bize bir görev, vebal yükledi. Onun için kalktık ayağa. Milletimizin sesini duyanlar burada. 1 Kasım seçim sonuçlarından sonra 2,5 milyona yakın oy ve 40 milletvekilinin 5 ayda kaybedildiği bu da genel merkez tarafından çok normal kabul edildiği bir ortamda önce tabanımız dedi ki biz Türk milliyetçileri bu sonucu hak etmedik. Ne yapalım kurultay yapalım dedik. Kurultay töredir. Töre konuştuğunda han da susar hakan da susar. Ama kurultay talebimiz her şekilde engellenmeye çalışılınca bu günlere kadar geldik ve 19 Haziran tarihine ulaştık. 19 Haziran'da kurultayımız sizin iradenizle gerçekleşmiş olacak. 19 Haziran'da kurultayımızı yapıp iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz" diye konuştu.
"ACELEMİZ VAR, İKTİDAR OLACAĞIZ"
Milletin üzerinde korku duvarı örüldüğünü söyleyen Akşener, şöyle devam etti:"Siz bu kanaati 15 Mayıs'ta Ankara'da toplanıp yerle bir ettiniz. Demek ki Ülkücüler isterse her şey olabilirmiş. Demek ki Ülkücüler hak aradığı zaman o hak elde edilirmiş. Hak verilmez, alınır. 15 Mayıs'ta haklarımızı aldınız. Sadece bizim haklarımızı değil, bu ülkede milyonlarca korkan vatandaşın, 'Aman, ağzımdan yanlış bir söz çıkar da koştura koştura mahkemeye giderim, hapis yatarım, ağzımdan bir söz çıkar da şirketime kayyum atanır, ağzımdan bir söz çıkar da oğlum, kızım okuldan atılır, kocam işsiz kalır.' diyen milyonlarca insanın korkularını ortadan kaldırdınız. Bunu yarın tarih en önemli demokrasi mücadelesi olarak, 'Ülkücüler buradaydı, korku duvarını yıktılar.' diye yazacak. Ülkücüler demokrasinin nasıl olması gerektiğini gösterdiler. Milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir sözünü hayata geçirdiniz. Milletimizin umudu oldunuz. Ülkemizde hem dış politikanın hem ekonominin hem hukukun üstünlüğünün hem de demokrasinin tam işlemesi için duruma vaziyet etmek üzere iktidar olacağız. Mücadelemiz var. Yalansız, talansız, dolansız, haramsız, haram lokmasız bir yönetim anlayışını ülkemizde yeniden tesis etmek için iktidar olacağız ve acelemiz var. Şöyle bir Türkiye hedefliyoruz. Ülkemizi bayram sofrasına oturtacağız. Huzuru, adaleti yeni baştan tesis edeceğiz."
Akşener, başkanlık sistemine geçit vermeyeceklerini bildirerek, hiç kimsenin bu ülkeyi tek adamlık mantığıyla yönetemeyeceğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, Türkiye’nin umudu olduklarını kaydederek, “Biz bir yola çıktık, bu yoldan artık dönüş yok. ‘Başbakan Meral’ dediniz, 20 dakikada iktidarı değiştirdiniz. Biz koltuk değil ayakkabı eskiteceğiz. Çatlasanız da patlasanız da iktidara geleceğiz” dedi.