Spor Toto Süper ligin 28’inci haftasında Gaziantepspor’un kendi evinde oynadığı ve mağlup olduğu maça damgasını vuran yönetici taraftar kavgası derneği üzüntüye sevk etti.

Zorlu bir süreçten geçen Gaziantepspor’da taraftarları ve yöneticileri sağduyuya davet eden Gaziantepspor Taraftarlar Derneği başkanı İrfan Karakuzulu, basın açıklaması yaptı.

Karakuzulu açıklamasında şunları söyledi.

“Geçtiğimiz Cuma akşamı Kamil Ocak Stadyumunda oynanan Gaziantepspor-Sivasspor maçının son dakikalarında kulüp yöneticilerimizle, taraftarlarımız arasında yaşanan olaylar bizleri çok üzmüştür. Sezon başından bu yana başarılı bir performans çizen ancak son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla alt sıralara doğru gerileyen takımımızın bu durumu taraftarlarımızı üzmekte, germektedir.

Takımımızın yaşadığı sıkıntıların ve alınan başarısız sonuçların sürmesi, geriye dönüşü olmayan bir yola girmemize neden olabilir. Bu zor dönemlerde özellikle takım idarecilerinin taraftara karşı makul, ılımlı, sevecen ve kucaklayıcı bir tavır içinde olmaları gerekir. Taraftar ve yöneticiler ayrı bileşenler gibi görünse de ortak nokta Gaziantepspor ve başarısıdır. Takımın her türlü desteğe ihtiyacının olduğu bu zor günlerde herkes sorumlu davranmalıdır. Çünkü Gaziantepspor küme düşerse bu şehir de küme düşer. Bu yüzden önümüzdeki tüm maçlarımızda, şehrin idarecileri de, başta Vekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız ve emniyet müdürümüz olmak üzere tribünlerde takımı yalnız bırakmamalıdır.

Cuma günü yaşanan olayların büyümesine engel olan emniyet güçlerimize ve Gaziantepspor’un sağduyulu taraftarına teşekkür ederiz.”