Gaziantep Büyükşehir Belediyespor taraftarı geçen hafta sonu oynanan Adana Demirspor maçında hakemin vermiş olduğu yanlı kararları protesto etti.

Mavi – beyazlı ekibin kendi tesislerinde dün yapılan antrenmanını ziyaret ederek futbolculara tatlı ikramında bulunan taraftar grubu, mankeni hakem yaparak kırmızı kartlarını çıkarttı.

Son dönemlerde hakemlerin adil karar vermediklerini ifade eden taraftar grubu, kara gömleklilerin maça çıkarken sonucunu kafalarında peşinen belirlediklerini iddia etti.

İÇTEN PAZARLIKLILAR

Bir futbol kulübünün ötesinde Türk futboluna yıldız futbolcular yetiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a karşı hazırlanan senaryonun son perdesinin 22 Şubat 2016 Pazartesi günü oynanan Adana Demirspor maçında bir kez daha sahnelendiğini söyleyen mavi – beyazlı takımın taraftar grubu başkanı Semih Avcı, “Hakem Emre Malok’un yanlı kararlar verdiği gerçeklerin tüm Türkiye tarafından da görülmüştür. Bir camianın alın teri karşılaşmada gördüğünü çalamayan, görmediğini çalabilen, önyargılı, art niyetli, içten pazarlıkçı ve maçın sonucunu maçtan önce kafasında belirleyerek sahaya çıktığı her hâlinden belli olan bir siyah elbiseli rol model tarafından çalınmıştır. Bu yıl sıkça gördüğümüz bu sahnelerin zirvesinin yaşandığı kara gecenin artık tüm kamuoyu vicdanının, Türk Futbolunun temizlenmesi kararını önünde durulamaz hâle getirmesini ümit etmek istiyorum. Adana Demirspor maçında futbola ve futbolcuya yakışır tarzda fedakârca sahada mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuları tebrik ediyor, yaşanan bu zulmün karşısında sessiz kalmayan ve ‘artık yeter’ diyen tüm futbol kulüpleri ve camialarına teşekkür ediyorum. Bu takımın peşinde koşan, cefakâr ve vefakâr taraftarının bundan sonra tepkilerini demokratik ölçüler içerisinde dile getireceğine inanıyorum. Türk futbolundaki adaletsizlik ve kirli yapı net olarak Pazartesi gecesi bir kez daha tescillenmiştir. Artık Türk futbolunu kirletenler, dünyaya rezil edenler, bir şehrin futbol kaderiyle oynayanlar hesap vermek zorundadır. Maçın hakeminin hakemliği bırakması kesinlikle bir çözüm değildir. Bataklığın kurutulması gerekmektedir. Bununla ilgili kurulların gerekenleri yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU