Kampın başlamasına sayılı günler kala hala Teknik direktörsüz olan Gaziantepspor’da taraftarlar takımın geleceği adına endişeli olduklarını söyledi. Takımın kamp döneminin yaklaşmasına rağmen ne teknik direktörü, nede futbolcu transferi konusunda olumlu işaret vermeyen yönetimi eleştiren taraftarlar “ ama Gaziantepspor hala bir teknik direktör ile anlaşma sağlayamadı. Süper ligi tanıyan birisi yada Gaziantepli birine takımı emanet etsinler” dediler.

İŞTE TARAFTAR GÖRÜŞLERİ

HASAN AÇIKGÖZ (İŞÇİ)

OKAN BURUK GELSİN

Yönetim ne zaman neyi doğru dürüst yaptı ki teknik direktör işini de aklı başında yapsın. Hem geçen sezon başarılı bir dönem geçiren Okan Buruk ile yola devam edilmesi gerekiyordu. Ama bakıldığında Gaziantepsporlu yöneticiler nerede süper lig deneyimi olmayan bir antrenör varsa gidip onlara yapışıyor. Bizim diğer takımlardan eksik olan neyimiz var. Hiçbir farkımız yok, onun için ya Okan Buruk ile yeniden anlaşma sağlansın yada bu ligi en iyi bilen bir teknik direktör ile kamp öncesine kadar mutlaka anlaşma sağlansın.

MELİH ÖZKANLI (ÖĞRENCİ)

İNŞALLAH HEMEN ÇÖZÜLÜR

Profesyonel ligde mücadele eden bir takımın en önemli etkenlerinden biri teknik direktördür. Her takım kadrosunu oluştururken mutlaka hocasıyla anlaşıp ondan sonra ekibini kurması gerekiyor. Sezon bittiğinden bu yana bir ay oldu dünyanın en çok işsiz olan mesleklerinin başında futbol antrenörlüğü geliyor ama nedense yöneticilerimiz bu zaman içinde daha bir tane adamla anlaşma sağlayamadı. Benim bildiğim teknik direktörler kulübü çalıştırmak için kapısını aşındırır ama Gaziantepspor’da böyle bir şey göremedim. İnşallah bu hafta içinde bu önemli sorunu çözmüş olurlar.

ERKAN KÜLLÜK (TEKSTİLCİ)

LİG BAŞLAYACAK HOCA YOK

Bir buçuk ay sonra ligler başlayacak ama Gaziantepspor hala bir teknik direktör ile anlaşma sağlayamadı. Sanki bu ilkede bir tek Tugay Kerimoğlu var da ona endekslenip kaldılar. İş arayan o kadar çok teknik direktör var ki bul Gaziantepspor’a yakışan birini al getir neticede ona işi verecek olan senin kulübün Süper lig gibi bir takımı hangi teknik direktör çalıştırmak istemez ki. Birçok şeyi beceremeyen Gaziantepspor yönetimi bu işi de bir türlü çözüme kavuşturamadı. Artık şu saatten sonra hiçbir ismin önemi yok kampın başlamasına bir haftadan az bir süre kaldı aklı başında biriyle anlaşma sağlansın ondan sonra yola çıkılsın.

NURİ YALÇIN (İŞÇİ)

ACEMİ ANTRENÖRE TESLİM ETMESİNLER

Aslında Okan Buruk’u bir şekilde takımda tutmaları gerekiyordu. Geçen sezon o kadar imkansızlıklar içinde başarılı bir dönem geçiren antrenörü neden gönderirler bir türlü anlayamadım. Gönderirken de doğru dürüst bir açıklama yapmadılar. Haftalardır yok Tugay Kerimoğlu, yok Tayfun Korkut, yok Hami Mandıralı bunların hangi birinin süper lig tecrübesi var anlayamadım gitti. İlla bu takımı acemi antrenörlere mi teslim etmek gerekir. Sadece bunlara takılıp kalmanın anlamı yok eğer Türkiye’den biriyle anlaşamıyorsan kaliteli bir yabancı teknik direktör getiririsin olur biter ama ne yapıp edip kamptan önce deneyimli bir hocayla anlaşma sağlamaları gerekiyor.

MUSTAFA BALCA (ÖĞRENCİ)

ÖZ EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKSINLAR

Bu şehirde teknik direktörlük meziyetine sahip o kadar çok adam varken ne diye gidip arayış içine giriyorlar. Değil süper ligde alt liglerde bu zamana kadar bir tane dahi takım çalıştırmayan Tugay Kerimoğlu’nda bu kadar ısrar edileceğine Mehmet Polat gibi milli takım formasını giymiş ve Gaziantep’in öz evladı olan birine güvensinler. Geçmiş yıllarda nasıl Celal Doğan Nurullah Sağlam’a gözünü kapatıp takım teslim ettiyse bu yönetim de aynısını Gaziantepli olan genç teknik adamlara güvensinler. Eğer güvenleri yoksa da tecrübeli bir teknik direktör ile mutlaka anlaşma sağlansın. Kamp çalışmalarına üç beş gün kaldı ama ortada daha somut bir teknik direktörün adı geçmiyor.

HÜSEYİN ÖZKANLI (ÖĞRENCİ)

GAZİANTEPLİ BİRİSİ GELSİN

Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır sen sıradan bir takım yönetmiyorsun. Profesyonel bir takımın başındasın ve böyle bir kulüpte çalışmak isteyen yüzlerce teknik direktör olur. Ama nedense Gaziantepspor yönetimi bir isme takılıp kalmış. Bu zamana kadar hiçbir takımı çalıştırmayan Tugay Kerimoğlu olacak diye bir şart mı var ki ısrarla onun üzerinde duruyorlar. Hiç kimseyi bulamıyorsanız Gaziantepli olan ve çalıştırdıkları her takımda başarılarını kanıtlamış teknik direktörler var verin takımı onlardan birine bakın bakalım burada da nasıl başarılı oluyorlar.

MEHMET ALİ ER (İŞÇİ)

SÜPER LİGİ İYİ TANIYAN BİRİ OLMALI

Sezon ortasında bir takım teknik direktörsüz kalır onu anlarımda sezon başında antrenörünün olmaması kadar mantık dışı bir şey olabilir mi acaba?

Okan Buruk ile devam edilmeliydi ama onu bile beceremediler, adam o kadar imkânsızlıklara rağmen bana göre ligi başarılı bir şekilde noktaladı. Futbolcularıyla olan diyaloğu da son derece iyiydi. Ya Okan hoca ile yeniden anlaşma sağlanmalı ya da Süper ligi çok iyi tanıyan biriyle en kısa zaman içinde anlaşma sağlanmalı. Bildiğim kadarıyla 3 Temmuz’da kamp başlayacak ama ortada hala teknik direktör yok böyle bir iş olur mu hiç bu takımda çalışabilecek çok antrenör var onlardan birini değerlendirmeleri gerekiyor.

BAYRAM TEKİN (İŞÇİ)

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇİYOR

Süper ve PTT 1. liginde acaba şu ana kadar teknik direktör ile anlaşamayan ikinci bir takım daha var mı ben yok biliyorum. Bütün kulüpler futbolcu transfer etmezden önce teknik direktörleriyle anlaşma sağladı. Gaziantepspor ise hala yerinde sayıyor yok efendim bu işlerde aceleci olmayacaklarmış. Arkadaş atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti üç beş gün sonra kamp çalışmalarına başlayacaksın daha ortada teknik direktörün yok. Acele etmezsen en iyi teknik direktörlerle başka takımlar anlaşma sağlar seni de yarı yolda bırakır.

GÖKHAN DOĞAN (ÖZEL GÜVERNLİKÇİ)

BAŞTA YAPILMASI GEREKİYORDU

Geçen sezonun sona ermesinin ardından teknik direktörlerle sözleşmesi sona eren takımlar ilk iş olarak antrenörlerini buldular ve yol haritasını ona göre çizdiler. Zaten işin doğru olan tarafı da böyledir ama Gaziantepspor yönetimi bu zamana kadar başta yapması gereken işi sonunda yaptığı için bu zamana kadar da bir teknik direktör ile anlaşma sağlayamaması oldukça doğaldır. Böyle bir yönetim tarzı olamaz, ne yapıp edip Gaziantepspor’u süper ligde en iyi yerlere taşıyabilecek biriyle en kısa sürede anlaşma sağlayıp kamp çalışmalarını ona göre düzenlemeleri gerekiyor.

HALİL İBRAHİM TAŞ (KUYUMCU)

HERKES BAŞLADI BİZİM HOCAMIZ YOK

Her gün merak ettiğim ilk işlerim arasında Gaziantepspor bugün bir teknik direktörle anlaşma sağlayabilecek mi sorusu geliyor. Gazetelerde ve televizyonda bir haber göremezsem sürekli sosyal medyayı takip ederek merakımı gidermeye çalışıyorum ama Gaziantepspor’da ne yazık ki çıt ses çıkmıyor. Ligde ki bazı takımlar kamp çalışmalarına başladılar bile biz de birkaç gün sonra başlayacağız ama hani ortada teknik direktör. Alt yapıdan birini alıp mı çalışmalara başlayacaklar. Yönetim sadece bir isim üserinde takılıp kalmasın adam yok çalışmam diyorsa burayı kovalayan ve iş arayan çok sayıda hoca var. Al karşına aklı başında birini yap sözleşmeni. Kamp sürecinde teknik direktör futbolcularına kendi yönetimiyle yüklemelerini yapmalı, birbirlerini iyi tanımalı ve ondan sonra sezona başlamalı.

ADİL ÖZDEMİR (SERBEST MESLEK)

ÇOK GEÇ KALDILAR

Gaziantepspor teknik direktör seçiminde çok geç kaldı. Bu işlerin bir an önce bitmesi gerekiyor, bir futbol takımının en önemli çalışması sezon öncesi kamp hazırlıklarıdır. Teknik direktörü futbolcusunu, takıma yeni gelen futbolcular arkadaşlarını ve bütün oyuncuları teknik direktörün çalışma sistemini iyice öğrenecek. Eğer kamp döneminde antrenör takımın başında yer almıyorsa bu da lig başladıktan sonra oluyorsa diğer rakiplere göre çok geç kalınmış bir durum. Biran önce bu takımı taşıyabilecek bir teknik direktör ile anlaşma sağlanması şart.