Doğrusu bunu duymamıştık.. Tapu dairesinde çalışma yükünün fazla olmasına dayanamayan memurların çareyi kaçışta bulduğu ve başka kurumlara naklini yaptırdığı ortaya çıktı. Bunları Gaziantep Tapu ve Kadasro 13. Bölge Müdürü Mustafa Aslan dile getirdi. E büyük sorunlarının personel yetersizliği olduğunu iş yükünü teknolojik gelişmelerle gidermeye çalıştıklarını söyleyen Aslan, "Personel azlığından dolayı mevcut çalışanlar da başka kurumlara yöneliyor. Gelen personelimiz iş yükünü görünce kaçmak noktasında kalıyor" dedi.

En büyük sorun personel yetersizliği

Gaziantep Tapu ve Kadasro 13. Bölge Müdürü Mustafa Aslan, en büyük sorunlarının personel yetersizliği olduğunu bu sorunu da teknolojik gelişmelerle gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Aslan, ‘’Bizim en büyük problemimiz personel yetersizliği ve fiziki durum. Personel yetersizliğimizi teknolojik gelişmelerle gidermeye çalışıyoruz, iş yükünü azaltmaya çalışıyoruz ‘’ dedi.

İş yükünü azaltmak için teknolojiye ağırlık veriyoruz

2015’te Tapu ve Kadastroya Türkiye genelinde 300 personel verildiğini söyleyen Mustafa Aslan, personel azlığından dolayı mevcut çalışanların da başka kurumlara yöneldiğini ifade etti.

Gaziantep bölgesinde 510 personelin olduğunu belirtten Aslan, ‘’2015 yılı için Türkiye genelinde Tapu Kadastro’ya 300 tane elaman vermişler. Ama gelen personelimizde bu iş yükünü görünce kaçmak noktasında kalıyorlar. Dolayısıyla bizde bunu önlemek için teknolojik gelişmelere önem veriyoruz ‘’ şeklinde konuştu.

Tapu’da 2015 yılının ilk 6 ayında 40 bin işlem

Tapuda işlem sayısının 2014’teki sayılarla ortalama aynı olacağını söyleyen Mustafa Aslan, ‘’Gaziantep Şahinbey ve Şehitkamil'de işlem sayısı olarak biz 2014’ü 100 bin işlemle bitirdik. 2015'in beşinci ay itibarı ile de 40 bin işlem sayımız var. Bu yıl geçen yıla oranla artış olmasa bile geçen yılın işlem sayısını yakalarız ‘’ dedi.

Yeni bina için yer araştırmalar devam ediyor

Tapu ve Kadastro 13. Bölge müdürlüğü için yeni bir bina yapımı için yer aradıklarını söyleyen Aslan ‘’Yeni yerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir kaç yeri araştırdık inşaallah bu kısa zaman da sonuçlanır.’’ dedi. Mansur YALVAÇ