Benzin istasyonu ve ticari alana dönüştürülen Vali Konağı ve Çok Katlı Otopark resmen Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçti. Tapuyu aldıklarını söyleyen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, çok katlı otoparkı hemen kiraya vereceklerini, Vali Konağı için ise yeni Vali Konağı'nın inşaatının bitmesini bekleyeceklerini söyledi.

40 BİN METREKARE OKUL ARSASI VERDİK

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Vali Konağı'nın yeri ve 40 lojman ile Çok Katlı Otopark'ın tapusunu alırken, karşılığında da mülkleri büyükşehire geçen Özel İdare'ye 25 Aralık'ta 40 bin metrekareden fazla okul arsası verdilerini söyledi.

VALİ'NİN TAŞINMASINI BEKLEYECEĞİZ

Karşılıklı tapuların alınıp verildiğini söyleyen İsa Güven, "Çok katlı otoparkın yerini yap-işlet-devret sistemiyle kiraya vereceğiz. Vali Konağı'nın yeri ise benzin istasyonu ve ticari alan olacak. Burası için ihale açacağız. Ancak önce teslim almamız lazım. Yeni Vali Konağı'nın yapımına başlandı. İnşaat devam ediyor. Vali Bey taşındıktan sonra orayı teslim alabiliriz. Sanırım 2015'in başında mevcut Vali Konağı'nın yerini teslim alır ve ihaleyi açarız" diye konuştu. Meral KINACILAR