Gaziantep'in tanınmış kadayıf ve katmercilerinden olan Abdo Usta'nın sahibi, eski meclis üyesi Abdülkadir Katmerci, kendisinden iş karşılığı rüşvet isteyen tapu memurunu savcılık ve emniyetle işbirliğine girerek yakalattı. Gözaltına alınan memur daha sonra mahkemeye sevkedildi. Katmerci bu tür olayların yaşanmaması için vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Bizlerin yiğit ve cesur olup çürük elmaları temizlememiz lazım. Ben vatandaş olarak görevimi yaptım. Bu tür şeyler üçüncü dünya ülkelerinde kaldı. Üçüncü dünya ülkesi olmak istemiyorsak, bu çürük elmaların temizlenmesi lazım. Ben Bin TL'yi veremeyecek durumda biri değilim. Geleceğimiz, çocuklarımız için üzerimize düşeni yapalım" dedi.SUÇ ÜSTÜAbdülkadir Katmerci, yaptırdığı işlemler karşılığında rüşvet istendiği iddiasıyla Gaziantep Cumhuriyet savcılığına başvurdu. Bunun üzerine Savcılık, soruşturma için savcı görevlendirdi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri memuru yakın takibe aldı. Rüşvet olayının kanıtlanması amacıyla seri numarası alınan paralar tapu işlemlerini yapması için Katmerci tarafından memura verildi. Bu sırada polisler, tapu memurunu gözaltına aldı.6 AY SÜRER DEDİOlayla ilgili Gazetemize açıklama yapan Abdülkadir Katmerci, babasının tarlasının devrini almak istediğini, babasının isminde bir eksiklik olduğu için bunun düzeltilmesi için tapuya başvurduğunu söyledi. Katmerci, "Babamdan kalan 5400 metre tarlanın devrini alalım dedik. Ancak babamın isminde eksiklik vardı. Düzeltmek için tapuya gittim. 1 hafta uğraştım. Şehitkamil Tapu Müdürlüğü'ndeki memur, kadastroya göndereceğim 6 ayınızı alır dedi. Benden Bin TL istedi. Ben bu parayı vermek istemedim. Ancak tapu memuruna vereceğimi söyledi. Savcılık ve emniyete gidip durumu anlattım. Ve önceki gün tapu memurunun yanına gidip önceden seri numarası alınmış Bin TL'yi verdim" dedi.ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENSİNBin TL verdiğinde işleminin 3 dakika içerisinde bittiğini belirten Katmerci, "İnsanların gözünü para hırsı bürüyünce böyle yanlış işler yapıyor. Düzeltti cezayı da yedi. Bizlerin yiğit ve cesur olup çürük elmaları temizlememiz lazım. Bu arkadaş eski, neredeyse 20 yıllık memur. Ben vatandaş olarak görevimi yaptım. Bu tür şeyler üçüncü dünya ülkelerinde kaldı. Üçüncü dünya ülkesi olmak istemiyorsak, bu çürük elmaların temizlenmesi lazım. Geleceğimiz, çocuklarımız için üzerimize düşeni yapalım. Ben Bin TL'yi veremeyecek durumda biri değilim. Ancak benim 3 dakikada yapılacak işimi para almak için uzatıyor. 6 ay sürer dediği iş ben Bin TL'yi verince 3 dakikada bitti. İnsanların gözünü para hırsı bürürse başka hiçbir şeyi görmez. 100 tane adamın içinde parayı benden alabiliyor." dedi.

Savcılığa teşekkür eden Katmerci, "Savcı bey sağolsun ilgilendi. Rüşvete suç üstü için polis görevlendirildi. Herşey organize edildi. Bu işlerin üzerine gidilmeli. Herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.
DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULANACAKÖte yandan Mahkemeye çıkarılan memurun, Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında serbest bırakıldığı öğrenildi. Yurt dışı yasağı konulan memurun, haftada iki gün karakola giderek imza atacağı bildirildi.