Tarım arazilerinin tek tapu dışında satışının durdurulmasıyla mağdur olan emlakçılar kanundan geri dönülmesi için Tarım Bakanı ile görüşecek. Salı günü Türkiye genelinde 22 emlakçı odası ve çok sayıda dernek başkanı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşerek kanunla ilgili sıkıntılarını dile getirecek. Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, kanunun ardından tapuda alım-satımların yüzde 20'ye düştüğünü belirtirken, Bakanla görüşmeden bir şey çıkmaması halinde son çare olarak Anayasa Mahkemesine gideceklerini söyledi.

ESKİ HALİNİ ALSIN

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, bu kanununun yanlış olduğunu, bunu milletvekillerinin bile dile getirdiğini söyledi. Kanundan geri dönülmesi için Salı günü Bakanlığa giderek Bakan Eker ile görüşeceklerini söyleyen Aytaç, "Salı günü Federasyon olarak bakanlıkta olacağız. Türkiye genelindeki oda ve dernek başkanları katılıyor. Kanundan dolayı yaşanan mağduriyetleri anlatacağız. Kanunun eski halini almasını isteyeceğiz" dedi.

SÜRE VERİLMELİYDİ

Kabusun devam ettiğini söyleyen Aytaç, "Kanunun önce altyapısı hazırlanmalıydı. Alt veriler hazır olmadan önce kanun çıktı. Ayrıca kanun çıktıktan sonra belli bir süre verilmeliydi. Örneğin 6 ay süre verilmeliydi. Şu anda uygulamada eksiklikler var. Bu kanunun eksik olduğunu herkes söylüyor. Milletvekilleri bile bize katılıyor" dedi.

DURGUNLUK VAR

Bakan ile görüştükten sonra duruma bakacaklarını ifade eden Aytaç, "Bakan Eker ile görüşmeden bir sonuç çıkmazsa, Anayasa mahkemesine dava açacağız ve hukuki haklarımızı kullanacağız. Tapuda şu anda işlemlerde düşüş var. Kurala uyan alım-satım yapıyor ancak eskiye göre büyük bir durgunluk var. Tarım arazilerinin alım satımı yüzde 20'ye düştü" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR