Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan Gaziantep mutfağı ve kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler. Büyük ilgi gören söyleşiye katılan yerli ve yabancı konuklara söyleşiye konu olan yemeklerde ikram edildi.

İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında İTEF-Mutfakta Edebiyat teması kapsamında Tahir Tekin Öztan ve Ahmet Ümit’ten Gaziantep mutfağı ve kültürü konulu söyleşi yaptı. İstanbul Ataşehir Vega’da gerçekleştirilen söyleşiye etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen bir çok yazar ve gurme ile yayınevi editörleri katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği söyleşide Gaziantep mutfağının en güzel yemekleri de konuklara ikram edilerek tatmaları sağlandı.

YEMEKLER TANITILDI

Yöresel yemeklerin tattırılıp tanıtıldığı gecede, konuklara mevsimin olmazsa olmaz yemeği çağla aşı ile başlangıç yaptırıldı. Buharda pişirilen pazı sarma, söğürmeli lahmacun, Gaziantep yöresinin otlarıyla yapılan muhteşem salatalar, Antep turşu ve erikli yaprak sarma yabancı konukların ilgisini çekti. Birçok lezzeti birarada bulma ve tatma fırsatı bulan yerli ve yabancı konuklar için sebze, meyve ve etin muhteşem triosu yenidünya üçlüsü ile konuklar mest edildi. Ve Gaziantep’in olmazsa olmazı baklava da gecede konuklara ikram edilen yiyecekler arasındaydı. Söyleşiye katılan konuklar Gaziantep yemeklerinden etkilendiklerini belirterek muhteşem lezzetlerin tadının yanı sıra özellikle görselliği, pişirme tekniği ve sunumunun kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Tahir Tekin Öztan söyleşiye katılan konuklara Gaziantep’e has sedef kakma küçük sandık içerisinde Antep fıstığı hediye etmeyi de unutmadı. HABER MERKEZİ