Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayları tanıtım töreni büyük bir gösteriye dönüştü. Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdullah Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Fikret Murat Tural, Muhammed Hakan Tanrıöver ve Selami Yetkinşekerci, Haydi Bismillah şarkısı eşliğinde muhteşem bir tanıtım toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında istikrar vurgusu yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, barış, kardeşlik, yeni anayası ve reformların devamı ve demokrasi, için siyasi istikrarın şart olduğunu söyledi. Şimşek konuşmasına hem Türkçe, hem Kürtçe selamlama yaparak başladı, öyle de bitirdi.

PARTİLİLER DEF VE İLAHİLERLE COŞTU

Aday tanıtımı öncesi, ilahi grubu birbirinden güzel eserler seslendirdi. İlahi grubuna partililer alkışlarıyla eşlik etti.

İSTİKRARSIZLIĞIN FATURASI AĞIR OLDU

Aday tanıtım toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ak Parti'nin ülkemizin hakettiği itibara kavuşması amacıyla kurulan bir parti olduğunu söyledi. Özkeçeci, "Siyasi istikrarsızlığın faturası ağır olmuştur. Hala geçmiş dönemlerin faturasını ödüyoruz. Türkiye Ak Parti ile güçlendi, Gaziantep Ak Parti ile güçlendi. Gaziantep'te yeni bir destan yazacağız. Buda bu salondakilerin sayesinde olacak. Türkiye'nin aydınlık yolu Gaziantep'ten geçiyor" dedi.

GAZİANTEP İZİN VERMEYECEK

Bölgemizin çetin ve zor günlerden geçtiğini belirten Özkeçeci, "Kendini bilmezler huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışıyor. Barış ve kardeşliğin başkenti Gaziantep asla buna izin vermeyecektir. 1 Kasım'da daha güçlü bir Gaziantep için çok çalışacağız. Beyannamemiz beğenildi. Gerçekleştirilecek bir beyanname" diye konuştu. Özkeçeci'nin konuşmasının ardından il başkanlığının hazırladığı aday tanıtım videosu gösterildi.

GÜL: HAYDİ BİSMİLLAH

Ak Parti Gaziantep 2. Sıra Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise, 1 Kasım için Haydi Bismillah dediklerini belirterek, bu şarkıyı engellemek için CHP'nin YSK'ya başvurusunu eleştirdi. Gül, "Bismillah demeyelim de kimin adıyla yola çıkalım?" dedi.

DERSİMİZE ÇALIŞTIK

Koalisyon sürecine de değinen Gül, MHP'nin hayırcı, CHP'nin blokçu, HDP'nin terör siyaseti yaptığını belirterek, "CHP arkasını vesayetçilere, HDP teröre, MHP ise onlar bile bilmiyor nereye dayadığını. Biz ise sırtımızı halka dayadık" dedi.

Partilileri, istikrar ve huzur için 1 Kasım'da tek başına iktidar için çalışmaya davet eden Gül, "Ak Parti'nin zaferi için gece gündüz çalışacağız. Gaziantep istikrar, huzur ve ekonominin önemli merkezlerinden biri. Millet 7 Haziran'da bize bazı mesajlar verdi. Dersimize çalıştık. Taahhütlerimizi yerine getireceğiz.Öbür partiler söz söylerler, biz beyannamemizi hükümet programı olara gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

MİTİNG GÖRÜNTÜLERİ ALKIŞ ALDI

Gül'ün konuşmasının ardından il başkanlığınca hazırlanan ikinci bir video izlettirildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Gaziantep mitinglerinden görüntüler ve adaylarla çekilmiş fotoğrafları müzik eşliğinde gösterildi. Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep ile ilgili konuşması salondan büyük alkış aldı.

AK PARTİ'NİN VİZYONU VAR

Konuşmasına Kürtçe ve Türkçe selam vererek başlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 7 Haziran'dan sonra istikrarın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirterek, "Belirsizlik ortamında reform yapılamaz. Ak Parti geniş kapsamlı bir koalisyon için elinden geleni yaptı. Ancak partilerin kırmızı çizgileri vardı. Bazı partilerin blokları, bazıları da hayır tavırları koydu. Ak Parti'nin reformları, vaatleri ve Büyük Türkiye için vizyonu var" dedi.

ALT GELİR GRUBU SINIF ATLADI

Reform konusunda eleştirilere uğradıklarını söyleyen Şimşek, "Reform her dönemin gündemidir. Biz 1. nesil reform yaptık. Yani alt-orta gelir grubu reformlarımız sayesinde üst orta gelir grubuna çıktı. Milli Gelir 3 Bin 500 Dolardan 10 bin dolara çıktı. Alt, orta gelir grubu sınıf atladı. 2. nesil reformlarımızla üst gelir grubuna çıkaracağız. Her alanda reform yapacağız. Ak Parti reformcu bir zihniyete sahip. Bizim vaatlerimiz gerçekçi. Ak Parti popülizm yapmıyor" diye konuştu.

GAZİANTEP İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR

Milletin, yeniden istikrar için, reformların devamı, refah için, birlik beraberlik için, çözüm ve barış ikliminin devamı için Ak Partiyi destekleyeceğini belirterek, "Ak Partinin tecrübesi, vizyonu var. Her alanda sessiz bir devrim yaşandı. Ak Parti'nin vaatleri hayal ticareti değil. Eğitimde daha çok reform yapacağız. Vergilerin yüzde 23'ü eğitime gidiyor. Ak Parti'nin dünya ölçeğinde projeleri var. Beyannamemizde Gaziantep ile ilgili projelerimiz var. Amanos dağlarını deleceğiz. Hassa Tüneli projesi ve Gazi ray projesi var" dedi.

GELİRİ ADALETLİ PAYLAŞACAĞIZ

İnadına barış, inadına kardeşlik diyen Şimşek, "Terörle kararlı mücadelemiz devam edecek. Barış, kardeşlik, istikrar, beyannamemizi gerçekleştirmemiz için Ak Parti'yi tek başına iktidar yapmalıyız. Ülkeyi istikrara kavuşturup, geliri adaletli şekilde paylaşacağız" dedi. Şimşek konuşmasını Türkçe ve Kürtçe selamla bitirdi. Meral KINACILAR