Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen dördüz yavru kaplanların tanıtımını yaptı. Zor zaptedilen minik kaplanların tanıtım toplantısına ünlü sanatçı Niran Ünsal da katıldı. Şahin, tanıtım sırasında yeni doğmuş maymunlara süt verdi, lamalarla yakından ilgilendi. Bu arada Fatma Şahin, ikisi dişi, ikisi erken olan kaplanların isimlerini anketle belirleyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesinde dünyaya gelen dördüz kaplanlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla tanıtıldı. Geçen yıl da dördüz kaplanların dünyaya geldiği bahçenin yeni dördüz kaplanlarına Fatma Şahin, kafeslerinde süt verdi.

BENGAL KAPLAN SAYISI 17 OLDU

Herkül ve Zeyna adlı kaplan çiftinin iki yıl üst üste dördüzlerinin dünyaya geldiğini belirten Fatma Şahin, hayvanat bahçesinin hijyenik olmasından dolayı doğurganlık oranının arttırdığını belirtti. Dünya'da yaklaşık 3 bin 500 adet bulunan ve nesli tükenme riski bulunan kaplanların dördüz doğurması hayvanat bahçesinde sevince neden oldu. Şahin, normalde 1-2 yavru doğuran kaplanların, hayvanat bahçesindeki özel ve hijyen bakım sayesinde doğal ortama alıştırılması nedeniyle 4 yavru birden doğurduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Şahin, nesli tükenmek üzere olan bengal kaplanlarının hayvanat bahçesindeki sayısının son doğumla birlikte 17'ye ulaştığını söyledi. Geçen yıl da başka bir kaplanın dördüz doğurduğunu hatırlatan Şahin, "2 senedir üst üste dördüzümüz oluyor. Şu anda bu çeşitliliğimizle beraber, geçen yıl 23 Nisan'da safari parkımızı açmış olduk. 3 milyona yakın ziyaretçilerimiz oldu" dedi.

HAYVANAT BAHÇESİNİ GEZDİLER

Şahin, Niran Ünsal ile birlikte, 5 yaşındaki bir velvet maymunun, 1.5 ay önce doğurduğu 3 yavruyu da inceledi, bir süre yavruları sevip, biberonla besledi. Nisan ayından bugüne kadar doğum yapan zebra, beyaz kanguru, ayı, tavuk ve balıkları ve yavrularını da ziyaret eden Şahin, hayvanat bahçesindeki hayvanlardan 7 aylık üreme döneminde toplam 240 yavrunun meydana geldiğini belirtti.

SAFARİ PARK

Hayvanat bahçesinde 300 türde 7 bin hayvan bulunduğunu söyleyen Şahin, hayvanat bahçesinde aslan ve kaplanların yer alacağı bir safari parkı da oluşturacaklarını belirtti. Şahin, "Geçen yıl 23 Nisan'da açtığımız safari parkının ziyaretçi sayısı, 3 milyona ulaştı. Şimdi ikinci müjdemiz de yaklaşık bir yıl sonra aslanların, kaplanların safari parkını hazırlıyoruz. Şu anda 25 uyumlu, birbiriyle yaşayan hayvan türümüz bir aradalar. Doğa, çevre bize emanet. Bu çevreyi korumak, hayvan haklarını korumak ve onlara uygun şartları sağlamak bizim vazifemiz. Bu konuda Türkiye'de örnek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

ÜNSAL:İLK KEZ KATILIYORUM

Sanatçı Ünsal ise, ilk kez böyle bir tanıtım organizasyonuna katıldığını ifade etti. Hayvanların yaşam alanına ve yetiştirilmesi koşullarına övgü yağdıran Ünsal, "Gelişen Türkiye’de sadece insana yatırımla kalınmamalı. Doğaya, hayvanlara da yatırımları görmek lazım. Bunu görünce ayrıca mutlu oluyorum" diye konuştu.

Şahin, yeni doğan yavruların isimlerinin, sosyal medya üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini sözlerine ekledi. Meral KINACILAR