Büyükşehir Belediyesi, Kalite Yönetim Sistemi alanında yeni bir belge daha almak için girişimde bulundu.

Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001-2008 belgesini almak için müracaatta bulundu. TSE Bölge Kördünatörlüğü’nden gelen bir heyet 3 gün Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini inceleyecek. TSE’nin dış tetik heyeti tarafından belediye kurumlarına daha önce de kalite yönetimi hakkında bir çok eğitimler verilmişti.

TANITIM ÖNEMLİ

Kalite yönetim sistemine belediye olarak önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, belediyelerin vatandaşa yaşanabilir bir şehir sunması gerektiğini söyledi. Belediyelerin hizmet yaparken bunu iyi tanıtması gerektiğine vurgu yapan Köken, Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 2 milyonluk Gaziantep halkına hizmet götürdüklerini kaydetti.

RAPOR HAZIRLANACAK

Köken, kurumsallaşmak ve mevzuata uygunluğu sağlamak adına bir tür kalite belgelerinin iyi olacağını vurguladı.

TSE Gaziantep Bölge Koordinatörü Levent Çalışır ise Büyükşehir Belediyesi’nde yapacakları 3 günlük denetim ve kontrollerden sonra bir rapor hazırlayacaklarını kaydetti. Çalışır, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Kalite Yönetim Sistemi 9001-2008 belgesine müracaat eden 7’ci şehir olduğunu, diğer alanlarda aldığı belgeler ile en çok belge alan 2’ci belediye olduğunu anımsattı. BÜLTEN