Hayırsever Nurel-Enver Taner çifti, kendi adlarını taşıyan ortaokula bir kütüphane kazandırdı. Taner çiftçi, "Okumayı teşvik etmek amacıyla dönem sonunda en çok kitap okuyan öğrenciye bisiklet hediye edeceğiz. Bizim öğrencilerimize bir öğüdümüz var: Dinimizi ve Atamızı okuyarak iyi öğrensinler" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, hayırsever Nurel-Enver Taner çiftine eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Yanmaz, kitap okumanın önemine dikkat çekerken, “Toplumumuz genelinde kitap okuma oranı binde birler düzeyindedir. Bu oranı artırmamız gerekiyor. Biz Gaziantep’te yeni bir uygulama başlattık. Artık okullarımızda her gün sabahleyin 20 dakika kitap okunuyor. Sadece öğrenciler değil, öğretmenler, veliler, herkes her gün 20 dakika kitap okuyor. Hedefimiz her öğrencinin en az 5 kitap okumasıdır” diye konuştu.

DİNİMİZİ VE ATAMIZI İYİ ÖĞRENİN

Eğitim Gönüllüsü Nurel-Enver Taner çifti tarafından yapılan açıklamada, eğitimin ve okumanın önemine vurgu yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Uygarlık yapısının temelini kitaplar oluşturur. Biliyoruz ki, tam bir insan olmanın gereği okumak, anlamak, dilimizi doğru kullanmaktır. Okuduğunu anlayan, düşünen, duygularına çekidüzen veren, çevreyle doğru iletişim kuran gençleri yetiştirmek için çaba harcıyoruz. Okumayı teşvik etmek amacıyla dönem sonunda en çok kitap okuyan öğrenciye bisiklet hediye edeceğiz. Bizim öğrencilerimize bir öğüdümüz var: Dinimizi ve Atamızı okuyarak iyi öğrensinler. İyi öğrensinler ki, kulaktan dolma bilgilere inanmasınlar. Doğru yoldan sapmasınlar.”

KATILIM YOĞUNDU

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bilgi Yılı Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.Açılışın ardından davetliler kütüphaneyi gezerek, kitapları inceledi. Daha sonra açılışa katılanlara bir kokteyl verildi. HABER MERKEZİ