Gaziantep Kalesi'ne bağlantı köprüsü ve kulenin onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlandı, ancak Kale hizmete açılamadı. Çünkü, Kalenin yıkılan kulesinin yanındaki destek duvarının riskli görülmesi nedeniyle yeni bir çalışma başlatıldı.

RİSK GÖRÜLDÜ

Toplam 1 milyon 200 bin TL harcanan Kale'nin giriş kulesinin ömürlük olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, "Kalede merdivenler bitti, kulenin köprüsü bitti. Tam hizmete açılacaktı, yeni başka bir iş çıktı. Kalenin yıkılan kulenin yanındaki destek duvarıda riskli görüldü. Duvar vardı o duvarı indirdik, taşlarını söktük, tekrar yapıyoruz. Restorasyon çalışması nedeniyle bir süre daha Kale hizmete kapalı. Ancak çok yakın zamanda Kaleye girişlerin başlayacağını müjdeleyebilirim" dedi.

DÖRT DÖRTLÜK OLACAK

Kale'deki çalışmaların mevcut merdivenin yanına destekleyici bir duvar daha çıkılması nedeniyle kısa süreliğine uzadığını anlatan Özuslu, " Kale'de basamaklar tamamlandı, yan tarafa yeni bir duvar yapıldı, kullanılan malzemeler, taşlar, kullanılan köprü daha sağlam ve sağlıklı oldu, sağlam bir çalışma yapıldı. Kale yakın zamanda dört dörtlük olur" diye konuştu. Meral KINACILAR