Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk Kasımpaşa maçından kendisininde ders çıkaracağını söyleyerek, " Bundan sonra böyle olmayacak. Bana da ders oldu”demesi spor kamuoyunu tatmin etmedi. Spor camiası, Okan Buruk’un bu açıklamasının talihsiz olduğunu söyleyerek “sezon başından beri takımın başında. Bu takımı Okan hoca kurdu. Herşeyi kendisi yapıyor, karışan yok eden yok. Böyle konuşması çaresizliğin eseridir”diye konuştular.

Maçın sonlarına doğru futbolcuların disiplini kaybettiklerini söyleyen Buruk, "Biz ilk 4 maçta dört gol yedik. Takım savunmasını iyi yapan takımdık. Kasımpaşa'dan da dört gol yedik. Bu bizi üzüyor. Son bölümlerde oyuncularımızın disiplini kaybetmesi bizi üzdü. 2-0'dan sonra 2-1 yaptık ortak olmuştuk ve baskı da kurduk. Ama önde kaptırdığımız toplar da hızlı hücumla kalemizde sonuçlandı. Ama önde kaptırılan toplarla hazırlıksız yakalandık" ifadesini kullanmıştı.

BANA DA DERS OLDU

Kasımpaşa maçından ders alacaklarını belirten Buruk, "Benim içinde çok büyük ders oldu. Maçın başından itibaren düşündüklerimizi sahaya yansıtamadık. Pozisyonlar da bulduk fakat topla çok öne çıkamadık. Bugünden çıkardığımız dersler oldu. Bu maç bize iyi bir ders oldu. Bundan sonra böyle olmayacak. Bu maç için çok üzgünüz. Oyuncularımıza hatalarını anlatıp daha iyi olacağız." diye konuştu.

BÖYLE GİDERSE DAHA DA KÖTÜ OLABİLİR

Spor adamları, Okan Buruk’un çok önemli hatalar yaptığını, takımın kadrosunun sürekli değiştiğini, yabancı oyuncuların kaliteli olmasına karşın kadroda yer vermediğini, bazı oyuncular üzerinde yersiz şekilde ısrar ettiğini ve oyun anlayışının belirsizliği yüzünden rakiplerin Gaziantepspor’u zorladığını söyledi. “Böyle giderse Gazinatepspor daha da kötü olabilir”diyen otoriteler, en kısa zamanda Okan Buruk kendine çeki düzen vermelidir. Aksi takdirde kötü olacak”diye konuştular.