sırasıyla Gaziantepspor, Göztepe, Galatasaray ile Türk Milli takımının formasını giyen efsanevi eski futbolcu Talat Özkarslı’yı mezun olduğu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi unutmadı.

Türk futbolunun yetiştirdiği ender yeteneklerden biri olan ve milli takımda kaptanlık şerefine nail olan Talat Özkarslı’ya mezun olduğu okulunda resim sergisi düzenlendi.

Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve A Klasman yardımcı hakemlerimizden Ömer Tevfik Özkoç’un girişimleri ve okul müdürü Hasan Hüseyin Özbey’in destekleriyle açılan resim sergisinde öğrenciler hem Talat Özkarslı’yı yakından tanıma fırsatı bulacak hem de tarihi fotoğraflarda yaşamış olacaklar.

Talat Özkarslı ismine açılan resim sergisinin açılış kurdelesini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, TÜFAD Gaziantep Şubesi Başkanı İsmet Savcılıoğlu, Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Hasan Hüseyin Özbey ve okul öğretmenleri kestiler.

Resim sergisin gezen Özkarslı beraberindekilere her fotoğrafın ayrı ayrı hikayelerini kısa bir şekilde anlattıktan sonra efsanevi sporcuya emeklerinden dolayı plaket taktim etti.

ÖRNEK ALACAĞIZ

Talat Özkarslı’nın geçmiş yıllarda okullarında eğitim görüp mezun olduktan sonra spor hayatına devam ettiğini söyleyen Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi müdürü Hasan Hüseyin Özbey, “Böyle bir değer belki bizler hayatta yokken bu okulun bahçesinde spor yapıyordu. Okulumuzda yetişen ve Türk Milli Futbol takımının kaptanlığını yapma onuruna erişen Sayın Özkarslı ile gurur duyuyoruz. Onun elde ettiği başarıları örnek alıp, gelecek nesillerimizi aynı yolda yetiştirmenin gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU