Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Veli Kıyak, aday olup seçilmesi halinde Gaziantep’in eğitim başta olmak üzere her alanda kalkınması ve gelişmesi için projelerin takipçisi olacağını belirtti.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Veli Kıyak, Ak Parti döneminde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Gaziantep’e önemli yatırımlar yapıldığını, ilimizde vatandaş-devlet işbirliği sonucu derslik sayısının rekor düzeyde arttığını söyledi.

Veli Kıyak, 2002 yılı sonunda şehrimizde 5 bin 516 derslik bulunurken, bugün bu sayının 12.800 e ulaştığını söyledi. Kıyak, “Bütçeden en fazla pay eğitime ayrıldı. Tabi derslik sayısının artışında hayırseverlerin katkısını da gözardı edemeyiz. Tabi sürekli göç alan kent olduumuz için akabinde derslik ihtiyacı sürekli oluyor ve bu kontrol altında takip edilip arttırmalıyız. Gaziantepliler, girişimciliğinin yanısıra hayırverliği ile de Türkiye’ye örnek olmaktadır” dedi.

HEDEFİMİZ GAZİANTEP’İ İLK 25’LERE GİRDİREBİLMEK

Gaziantep’te 1700 derslik inşaatının devam ettiğini, ayrıca yeni derslik projelerine de başlanacağını söyleyen Veli Kıyak, bu yıl içinde ihtiyaç olan ilçelerde 10 Anadolu lisesi, bir imam hatip, bir adet Bilim Sanat Merkezi, 4 adet Çok Programlı Lise, 8 adet meslek lisesi projelerine başlanacağını belirtti.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kıyak, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaretinde büyük ilgi görüyor. AK Parti’nin büyük reformlara imza attığını söyleyen Kıyak, “Bende bu hizmet kervanında yer almak için kurulduğu günden bu yana AK Parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yapıyorum. Aday olup seçilmem halindeGaziantep’in eğitim başta olmak üzere her alanda kalkınması ve gelişmesi için projelerin takipçisi olacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

Eğitimin kalitesini arttırabilmek için eğitimde veli-öğrenci öğretmen ilişkisini en üst düzeyde sağlamak ve ayrıca velilerin eğitilmesi konusunun çok önemli olduğunu belirten Kıyak, “Onları bilgilendirmek için eğitim ve seminerler çok önemlidir. Bu konuların daima takipçisi olacağım” dedi. Haber Merkezi