HDP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Celal Doğan, üniversitede iki grup arasında çıkan ve 12 kişinin gözaltına alındığı olaylarla ilgili polisin yanlı davrandığını öne sürdü. Celal Doğan, diğer siyasi partilerle diyalog ve rekabetlerinde bir rahatsızlığın söz konusu olmadığını belirterek, “Çağrımız güvenliği yönetenlerin bu rekabete limon olmamalarıdır.Türkiye’de polis normalleştikçe Türkiye demokrasisi eksiksiz normalleşecektir. Olay olmayacaktır. Biz Gaziantep’te olayların olmaması açısından tüm gayretimizle asayiş ve güvenliğin yanındayız” dedi.

HDP eş il başkanları ve adayları, Selahattin Demirtaş’ın Cumartesi günü Demokrasi Meydanı’nda yapacağı miting öncesi basın toplantısı düzenledi.

HDP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karayılan, Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın Cumartesi günü Demokrasi Meydanı’nda saat 16.00’da yapılacak mitingine herkesi davet etti. Karayılan seçimi rakipler arasında bir demokrasi yarışı olarak gördüklerini ve buna riayet ettiklerini belirterek, “Bu konuda bütün seçime giren partilerin de bu anlayış içerisinde olduğunu temenni ediyoruz. Seçim bizim için sadece barajları aşmak değil, tabiki baraj anti demokratik, ama barajı aşmak kadar daha önemsediğimiz durum, Türkiye demokrasisine ne katabiliriz, en önemli amaçlarımızdan birisi de budur. Türkiye demokrasisine güç vermek istiyoruz” dedi.

BİZİM AÇIMIZDAN OLAY KAPANDI

Üniversitede iki grup arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir soru üzerine Celal Doğan, üniversitede yaşanan gerginliğin hiç bir şekilde partiler arası bir gerginlik olmadığının altını çizdi. Doğan, “Hatta partilerin gençlik kollarına mensup olanlar da değil. Bunu sayın vali de, emniyet müdürü de gayet iyi biliyor. Gençlerimiz orada bütün siyasi partiler olduğu gibi onlarda stant açmışlar. HDP’nin broşürlerini sunuyorlar. O arada başka bir siyasi parti hatta bir kaç siyasi partinin bulunduğu ortamda, partileri tanıtmak için yapılan etkinlikte çevik kuvvet oraya güç yığıyor. Bizim yöneticilerimizin bütün ısrarlarına rağmen, arkadaşlarımızın oradan çekilmesi konusunda, herhangi bir müdahale olmaması noktasında ısrarlarına rağmen polis tek taraflı davranarak gaz sıkmıştır, 12’sini gözaltına almıştır. Arkadaşlara uğradık geçmiş olsun dedik. Bizim açımızdan olay kapanmıştır. Polis Türkiye’de objektif olduğu müddetçe olay anında kapanır ve büyümez” dedi.

‘Polis yanlı davranmamalıdır. Yapılan yanlı davranışlarda belli grupların nasıl palazlandığını gördük, yaşadık. Birimlere tavsiyem polis yanlı davranmamalıdır’ diyen Doğan, “Geçmişten binlerce örnek sayabilirim. Yapılan yanlı davranışlarda belli grupların nasıl palazlandığını onların sonra hangi cinayetlerde mahkum edilecek noktaya taşındıklarını gördük. O dönem Türkiye’de kapanmalıdır. Polis bir ekibi tutup diğerini karşısına almamalıdır” diye konuştu.

REKABETE LİMON OLMASINLAR

Polisin yanlı davranmamasını ve objektif olmasını isteyen Celal Doğan şöyle konuştu:”Polise yardımcı güç yoktur artık. Polis bir ekibi tutup diğerini karşısına almamalıdır. Türkiye’de polis normalleştikçe Türkiye demokrasisi eksiksiz normalleşecektir. Olay olmayacaktır. Biz Gaziantep’te olayların olmaması açısından tüm gayretimizle asayiş ve güvenliğin yanındayız. Bizim diğer siyasi partilerle diyalog ve rekabetimizde bir rahatsızlık söz konusu değil. Çağrımız güvenliği yönetenlerin bu rekabete limon olmamalarıdır” dedi.

Seçim süreciyle ilgili bir soruya ise Doğan, “Halktan gerçekten ciddi bir sempati görüyorum. Hangi partiye vereyim diyen insanlar artık HDP’yi bir seçenek olarak görüyor. 2019 seçimlerinde HDP Türkiye’de ana muhalefet veya iktidar partisidir” dedi.

TAKDİR SİZİN

HDP İl başkanı Mehmet Karayılan ise Üniversite önündeki olayların iyi irdelenmesi gerektiğini söyleyerek “Sadece şunu söylemeliyim, olayda İki grup var, ama sadece 15 tane HDP’li gözaltına alınıyor, takdiri size bırakıyorum” dedi. Meral KINACILAR, Mansur YALVAÇ