Şehitkamil Belediye meclis toplantısında 2013 yılı kesin hesabı görüşülürken söz alan Hurşit Yıldırım, "Tahmini bütçe tutmuyor. En iyi tahmin edilmeli. Daha iyi tahmin yapılabilirdi. Ek bütçe de yapılabilir. Bunu başka belediyeler yapıyor. Örneğin 500 Trilyon bütçeye daha sonra ek bütçe istiyor. Bunu bizde yapabiliriz. Bütçe yaparken bu kadar yanılma payı olmamalı. Az tahmin edilen yerlerde çok, çok tahmin edilen yerlerde az gelir oluşmuş" diye konuştu

Şehitkamil Belediye Meclis toplantısı başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına CHP'lilerin 2013 yılı kesip hesabına yaptıkları eleştiriler damgasını vurdu. CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım "Muhasebe Müdürlüğünüzde bir sıkıntı mı var?" derken, Zeynel Güçyetmez, bina, arsa, ilan, arazi vergi gelirlerinde tahsilat oranı düşük" dedi.

KOMİSYONDA MUHALEFET DE VAR

İlk gündem maddesi olan Aydınlar Mahallesi pafta 22M-IVc, ada 1220, parsel 1'de kayıtlı taşınmaz hakkında Gaziantep 1. İdare Mahkemesinin 2013/1357 Esas, 2014/157 sayılı iptal kararı görüşülürken Zeynel Güçyetmez, başkan Fadıloğlu'ndan konuyla ilgili bilgi istedi. Fadıloğlu, komisyonda muhalefetten üyelerin olduğunu, mahkeme bilgilerinin komisyon üyelerince bilindiğini ve mecliste yeniden bilgi verilmesine gerek olmadığını söyledi.

TAHMİNLER DAHA İYİ YAPILMALI

Şehitkamil Belediye meclis toplantısında 2013 yılı kesin hesabı görüşülürken söz alan Hurşit Yıldırım, "Tahmini bütçe tutmuyor. En iyi tahmin edilmeli. Daha iyi tahmin yapılabilirdi. Ek bütçe de yapılabilir. Bunu başka belediyeler yapıyor. Örneğin 500 Trilyon bütçeye daha sonra ek bütçe istiyor. Bunu bizde yapabiliriz. Bütçe yaparken bu kadar yanılma payı olmamalı. Az tahmin edilen yerlerde çok, çok tahmin edilen yerlerde az gelir oluşmuş" diye konuştu.

TANITIM VE TEMSİL GİDERLERİ BÜYÜK

Zeynel Güçyetmez ise, bazı gelirlerin toplanmasında belediyenin başarısız olduğunu belirterek, "Bina, arsa, arazi vergi gelirlerinde tahsilatlar düşük. En yüksek yüzde 50. Özel tanıtım ve temsil giderleri çok büyük" dedi. Güçyetmez, yerel meclislerinde TBMM'nin içtüzüğüne göre çalıştığını, komisyonda görüşülen konularla ilgili meclisi bilgilendirmenin kanundan gelen bir hak olduğunu savundu.

SAYIŞTAY İNCELİYOR

Fadıloğlu, "Sizin kadar bilgi sahibi değiliz. Biz bu işlerin bilenini biliyoruz" dedi.

Sayıştay tarafından rutin olarak hesapların incelendiğini belirten Fadıloğlu, "Belediyeyi şirket gibi yönetme lüksümüz yok. Bürokratik engeller oluyor. Tanıtım, temsil giderlerini biz başkaları gibi kayıtdışı olarak birilerine ödettirmiyoruz. Giderlerimiz geçmiş dönemlerin çok çok altında. 40 tane açılışı yapılmamış yer var. 30 Bin liradan olsa hesap ortada" dedi.

Meral KINACILAR