Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler haftası kapsamında öğrencilere İslam Bilim Müzesini gezdirdi. Tahmazoğlu, Şahinbey belediyesi olarak yapılan 2 müze olduğunu, birinin de yapımının devam ettiğini söyledi.

Müzeler Haftası'nın hayırlı olmasını dileyen Tahmazoğlu, “18-24 Mayıs Müzeler Haftası'nın hayırlı olmasını diliyorum. Bu hafta münasebetiyle müzeler daha çok ziyaret edilecek. Şahinbey Belediyesi olarak yaptığımız 2 tane müzemiz var, birinin de inşaatı ve genişletme çalışması devam ediyor" diye konuştu.

BULUŞLAR VAR

Tahmazoğlu, "Şuanda içerisinde bulunduğumuz İslam Tarihi Müzemiz, 53 bilim adamının 104 tane eserinden oluşan altı ayrı alanda Kimya, Fizik, Tıp, Astronomi, Haritacılık, Denizcilik alanında bilim adamlarımızın yaptığı buluşlar var. Öğrencilerimiz okullardan ziyarete geliyor ve burada İslam bilim adamlarının yaptığı buluşları görüyorlar. Bu da kendilerine olan öz güvenlerini arttırıyor. Bu yüzden ben bu müzeyi çok önemsiyorum. Bizde çalıştığımız zaman böyle buluşlar yapabilir diyorlar. Bir de savaş müzemizin genişletme çalışmaları devam ediyor. Gaziantep’in kurtuluşu olan 25 Aralığa yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. HABER MERKEZİ