Özellikle ulaşım sıkıntısının önüne geçmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Tahmazoğlu, yol genişletme çalışmalarının yanısıra, örneği olmayan viyadük kavşak projesini de hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirtti. Tahmazoğlu, "Dutluk'a yapılacak köprülü kavşak 3 katlı, viyadüklü olacak. Özdemir Bey caddesinden Tutluk'a gelip Karataş'a çıkacaklar hiç kavşağa uğramadan üstten viyadükle karşıya bağlanacak. Yeşilvadi bulvarından gelenler hiç kavşağa girmeden alttan dalıp çıkacak. Dönmek isteyenlerde orta katta dönerek geçecekler. Proje bittiğinde Karataş, Akkent-şehir merkezi arasında trafik sorunu kalmayacak" dedi.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret eden ve yaptıkları çalışmalar ile uygulamaya koyacakları projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi, yeni projelerini anlattı.

KARA HAZIRIZ

Tahmazoğlu, aldıkları yeni kar araçlarının özelliklerini anlattı ve belediye olarak kar yağışına hazır olduklarını söyledi. Mehmet Tahmazoğlu, "Sıfırdan 12 adet kar aracı aldık. Aracın önünde kar küremesi, arkasında otomatik tuzlama makinası, solisyonları her şeyi hazır. Kar yağsa anında gireceğiz. Her bir araca 350 bin lira verdik. Bu araçları kamyon olarakta kullanıyoruz" dedi.

ASFALTLANMAYAN, KİLİTTAŞI OLMAYAN YER YOK

Şahinbey'de asfaltını yenilemedikleri, kilittaşını yapmadıkları hiç bir yer olmadığını, şu anda ekiplerin yeni mahallelerde çalıştığını söyleyen Tahmazoğlu, "Yamaçtepe gibi yeni mahallelerde çalışıyoruz. Burada 3 Milyon m2 yol açıyoruz, bitirmeye geldik" dedi.

YAMAÇTEPE ORMANI AÇILACAK

Yamaçtepe'nin ormanın kenarında düşük katlı, diğer kısımlarda ise 4-5-6 katlı yapılardan oluşacağını belirten Tahmazoğlu, Yamaçtepe ormanlarını aldıklarını da dile getirdi. Tahmazoğlu, "Yamaçtepe Ormanını bu yaz piknik alanı ve spor alanı olarak açacağız" dedi.

BALIKLI'DA ZEYTİN FİDANI DAĞITACAĞIZ

Tahmazoğlu, Belediye olarak çiftçiye destek çalışmalarına devam ettiklerini, çiftlerden talep topladıklarını belirterek şunları söyledi:"Çiftçilerden 380 bin tane zeytin fidanı istiyorum diye talep geldi. Biz 500 bin tane ihaleye çıktık. 380 bin tanesini çiftçiye vereceğiz, kalanınıda vatandaşa ücretsiz dağıtacağız. Balıklı'nın orada vatandaşlara dağıtacağız."

ÜZERİNDE VİYADÜK OLACAK

Dutluk'a yapacakları köprülü kavşağa yakın zamanda başlayacaklarını anlatan Tahmazoğlu şu bilgileri verdi:"Sanat okulunun oradan başladık ve Özdemirbey caddesini genişlettik. Sanat okulunun oradan Dutluk'a kadar şu anda 6 şerit oldu. Dutluk'tan sonra Yeşil Vadi bulvarına kadar 6 şerit devam edecek. Yeşilvadi 50 metre genişliğinde bir yol, 12 şeritli bir yol. Işıksız geçmek için oraya 3 katlı bir kavşak yapıyoruz. Gaziantep'te ilk olacak. Ayrıca üzerinde viyadük olacak. Yani Özdemirbey caddesinden Tutluk'a gelip Karataş'a çıkacaklar hiç kavşağa uğramadan, üstten viyadükle karşıya bağlanacak. Yeşilvadi bulvarından gelenler hiç kavşağa girmeden alttan dalıp çıkacaklar, dönmek isteyenlerde orta katta dönerek geçecekler."

KESKİN VİRAJ BAY-PASS EDİLECEK

Gaziantep'in en büyük ve en güzel köprülü kavşağını yapacaklarını, 50 milyon TL'nin üzerinde bir maliyetinin olacağını söyleyen Tahmazoğlu, "Amacımız trafik sorununu bitirmek. Şehir hastanesi hizmete girdiğinde bizim Özdemir bey caddesini genişletmemizin ne kadar önemli ve stratejik bir yatırım olduğu anlaşılacak. Bu arada, Dutluk yolundaki keskin virajı by-pass ediyoruz, o yol düz olarak yatay devam edecek ve direk hastanenin oraya çıkartacağız. İnsanlar Karataş-Akkent kavşağına uğramadan direk hastaneye erişmiş olacaklar. Köprülü kavşağı inşaatına Nisan aylarında başlayıp 6 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

DÜZTEPE'DE BATTI, ÇIKTI

Trafiği rahatmak için yapılan çalışmaları anlatan Tahmazoğlu, eski garajlardaki 40 metre yolu bitireceklerini ve bu yıl açacaklarını söyledi. Tahmazoğlu, "Eski müftülüğün yerini aldık, orayı da yıkacağız. Hoşgör meydanından, eski müftülüğün oradan, Özdemirbey'e bağlanacak. Hatta Şehreküstü'ye doğru o yolu devam ettireceğiz. Düztepe'de bir battı çıktı yapmayı planlıyoruz. Yaşam Hastanesine varmadan Karataş'a gidenler alttan basıp devam edecek" dedi.

3 MEYDANIMIZ VAR

İlçede buldukları yerlere meydan yaptıklarını da ifade eden Tahmazoğlu, "Şıh caminin oradaki evleri ve lojmanları yıktık, 10 bin m2 meydan yaptık. Meydanın altı iki katlı otapark olacak. Üstüne meydanı beslemesi için tek katlı bir sıra dükkan yapacağız. Şıh meydanı olacak. Burada ağaçlar diktik. Sadece otopark alanı kaldı. Meydanın tarihi doku içinde olması önemli. Milli mücadele müzesi de yaptık. Artık orası insan kaynayacak. Yöresel yemeklerin pişirildiği ev yapıyoruz. İnsanları oraya çekeceğiz. Şahinbey parkının önünde de 20 bin m2 meydanımız var. Yine Yeşilvadi parkımızın önünde bir meydanımız var, bulduğumuz yerlere meydan yapıyoruz" dedi.

İKİ MAĞARA ALDIK

Sanata ve kültüre yaptıkları yatırımlarla ilgili de bilgi veren Tahmazoğlu, Mecidiye hanı restora edeceklerini burayı Sahaflar çarşısı yapacaklarını anlatırken, Kılınçoğlu mahallesinde de eskiden iplik bükülen iki mağarayı satın aldıklarını ve bunları turizme açacaklarını belirtti. Tahmazoğlu, Karataş'taki kültür ve kongre merkezinide bitireceklerini dile getirerek, " 70-80 Milyon TL'ye mal olacak bu kongre ve kültür merkezinin altı iki katlı otopark olacak. Burada nikah şubesi açacağız, iki tane restauranı olacak. Mecidiye hanına her hafta bir yazarı davet edip imza günleri düzenleyeceğiz, sohbetler yapıracağız orayı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz" dedi.

EVİN GERÇEK DEĞERİNİ VERİYORUZ

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Tahmazoğlu, 7400 evi yıktıklarını, bunlardan 7 bini eve anlaşarak aldıklarını belirtti. Tahmazoğlu, "Bazı evler var arsa tapusu yok. Gidip başkasının arsasına ev yapmış veya bazısı hisse tapulu, 100 m2 ev yapmış içinde 10 m2 hisse tapu arsası var. Kıyaslarken buna göre kıyaslamak lazım. Üzerine yaptığı ev yığmamı, betonarmemi, içi nasıl, dışı nasıl, boyası nasıl bunlar değerlendiriliyor. Evin gerçek değerini veriyoruz. Aileye alternatif ev veriyoruz,verdiğimiz evlerde 13 yıl vadeli. Evlerin fiyatları çok düşük 3-4 yıl önceki fiyatlardan veriyoruz. en az 7 bin tanesi Allah razı olsun der, anlaşarak almışız. Belki 400 tanesi itiraz edebilir" dedi.

KONUTLAR SATILIYOR MU?

Tahmazoğlu, yaptıkları konutların satılıp satılmadığıyla ilgili sorumuza, "Çamlıca'da 1157 konut yaptık, kalmadı. Mavikent'te 5300 konut yaptık kalmadı. Yeşilvadi'de yeni bitirdik, eksikleri vardı, yeni satışa başlıyoruz. Elimizde sadece 50 konut Yazıcık'ta var, Yeşilvadi'de var. Perilikaya'da 100 tane var. Yeşilvadi'de 50 metreli yol üzerinde yeni bir projeye başlıyoruz" dedi.

ŞEHRİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Göreve geldikleri günden bu yana arsa satmaktan çok arsa ürettiklerini savunan Tahmazoğlu, "Mesala Yeşilvadi'de kentsel dönüşüm kapsamında biz hazineden 500 dönüm yer aldık ama ben karşılığında 1 milyon 700 bin m2 yer kamulaştırdım. 600 bin m2 Yeşilvadi bulvarı yol için yer kamulaştırdım. Sattığımızdan çok yer kamulaştırarak şehrin önünü açıyoruz" dedi.

MECLİS ÜYELERİNE HODRİ MEYDAN

Tahmazoğlu, belediyenin eleştirilen SMS gideriyle ilgili de konuştu. Tahmazoğlu, "Belediye yaptığı faaliyeti vatandaşa nasıl duyuracak? Daveti neyle yapacaksınız? Biz SMS'yi çok ucuza alıyoruz. Bir yıllık SMS 184 bin lira. Bilboarda çıksak çok daha pahalı. Bazı duyurularda bu parayı bir seferde verirsiniz. SMS'ler 300-400 bin kişiye ulaşıyor. Protokol, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, öğretmenler, esnaf diye herkesi guruplandırmışız. Ne duyuracaksak onlara atıyoruz. Öğretmenler gününde öğretmenlere mesaj gidiyor. Madem araştırıyorlar, biz temizliği kaça veriyoruz diğer CHP'li belediyeler kaça veriyor gidip onu araştırsınlar. Hodri meydan"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR