Şahinbey Belediyesi'nin Çanakkeli ziyareti sırasında, Gaziantep'te askerlik yapan oğlunun hasretini gidermek için selam veren anne, askeri birliğinde oğluyla buluşturuld Gaziantepli öğrencileri Çanakkale'ye götüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun içinde bulunduğu otobüsün üzerindeki Gaziantep yazısını gören Sevim Naldöken, vatani görevini Gaziantep'de yapan oğlu aklına gelerek duygulandı. Ardından Gaziantep heyetin yanına gelen Naldöken, "Oğlum Gaziantep'te vatani görevini yapıyor. Otobüs'te Şahinbey yazısını görünce çok duygulandım. Onun hasretini gidermek için gelip size selam vermek istedim" dedi.

ANLAMLI JEST


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve heyette bulunanların duygu dolu anlar yaşadığı konuşmanın ardından anneye jest gecikmedi. Başkan Tahmazoğlu, anneyi istediği takdirde Gaziantep'e götürüp oğluyla buluşturabilecekleri sözünü verdi.

VALİ VE YARDIMCISI YERİNE ASKER AİLESİ
Kafilede bulunan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve yardımcısının Tekirdağ ve İstanbul'daki ziyaretleri sebebiyle uçakta boşalan yerlerine asker Annesi Sevim Naldöken ve eşi İbrahim Naldöken'e ayrıldı. Rahatsızlığı sebebiyle otobüs yolculuğu yapamayan Sevim Naldöken, bu teklif karşısında sevinçten şaşkına dönerken bavulunu hazırlamak ve kocası ile konuşmak için adeti koşarak heyetten ayrıldı. Akşam öğrenciler adına verilen yemekte heyetle bulaşan Sevim-İbrahim Naldöken çifti programa katılarak kafileye dahil oldu.

"YAŞADIKLARINA İNANAMADI"
Yaşadıklarına hala inanamadığını söyleyen asker annesi, "Gaziantep Şahinbey otobüslerini sürekli Çanakkale'de görüyordum. Oğlum Gaziantep'te askerlik yaptığı içinde duygulanıyordum. Bugünde yürüyüş için çıktığım sırada Şahinbey Belediyesini görünce dayanamadım. Yanlarına gidip oğlumun hasretine gidermek için selam vermek istedim. Şuan yaşadıklarıma inanamıyorum" dedi. Eşinin kendini aradığında kulaklarına duyduğuna inanamadığını söyleyen asken Babası İbrahim Naldöken, "Bin 300 kilometre uzakta vatani görevini yapan oğlumuzu ziyarette gitmeyi çok istedik. Ancak eşimin otobüs yolculuğu yapamaması veya gittiğimizde izin vermezlerde görüşemeyiz korkusu ile yola çıkamadık" dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, asker annesinin selam vermesi üzerine duygu dolu anların yaşandığını belirterek " Asker annemize, 5. Zırhlı Tugay Komutanımızla görüşerek izin istedik. Komutanımızın müsade üzerine de ailemizi uçakla Gaziantep'e götürmeyi teklif ettik. İnşallah onları buluşturacağız" diye konuştu.

DUYGUSAL BULUŞMA
Dün akşam Gaziantep kafilesinin içinde bulunduğu uçakla Gaziantep'e getirilen İbrahim-Sevim Çifti, bir otele yerleştirildi. Sabah saatlerinde oğulları Ömer Oğuzhan Naldöken'in vatani görevini yaptığı 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na gelen anne babanın oğullarına kavuşma anı duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından Tugay'dan çıkartılan Ömer Oğuzhan karşısında anne babasını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Anne babasıyla uzun süre konuşup hasret gideren Naldöken, bu jeti karşısında Tahmazoğlu'na teşükkür etti.