Şahinbey Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının 1'inci oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında konuşan Tahmazoğlu, bir ilke imza atarak üstün zekalı çocuklar için bir okul açacaklarını, Karataş'ta açılacak okulun temelinin 10 gün içerisinde temelinin atılacağını söyledi.

Meclis Başkanı Tahmazoğlu, oturum açılışında belediyenin Ağustos ayı boyunca yaptığı çalışmaları anlatan sunum yaptı. Tahmazoğlu, Mavikent, Çamlıca, Perilikaya, Yazıcık, Kahvelipınar, Kıbrıs mahallelerindeki kentsel dönüşümlerle ilgili bilgi verdi. Asfalt ve yol çalışmalarında gelinen son durumu anlatan Tahmazoğlu,

üstün zekalı çocuklar için Karataş'ta eski hipodrum alanında özel bir okul yapılacağını belirtirken, İlim Sanat Merkezi adı verilen okulun temelinin 10 gün içerisinde atılacağını söyledi.

Meclis, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 9 maddenin 7'si İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 1’i Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. 1 madde için ise Çevre ve Şehircilik Komisyonuna ek süre verilmesi kararlaştırıldı. Gündeme sonradan alınan 1 madde de incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

ŞİŞMAN EŞLERE ÇAĞRI

Tahmazoğlu, belediyenin sosyal tesislerinde kilolu bayanların sporla zayıfladıklarını anlatırken meclis üyelerine de çağrıda bulundu. Tahmazoğlu, "Eşi şişman olan varsa göndersin" dedi.

KALKAN ÖNERGE VERDİ

Meclis toplantısının sonunda CHP'li Zeki Gürsel 1 Eylül barış günü nedeniyle konuşma yaparken, CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan ise, Ali Süzer İşitme Engelliler okulunun voleybolda Türkiye şampiyonu olduğunu, 30 bin lirası olmadığı için Belçika'da yapılacak şampiyonlar ligine katılamadığını belirterek, destek olması için önerge verdi. Önerge o birliği ile gündeme alındı ilgili komisyonlara havale edildi.

Meral KINACILAR