(İHA) - Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’ye götürülen öğrencilerden Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür mektubu yağarken en anlamlı teşekkür ise görme engelli öğrencilerden geldi.
Gaziantep’teki başarılı öğrencileri şehitler diyarına götüren Şahinbey Belediyesi’ne binlerce öğrenci teşekkür mektubu yazıyor. Birçoğu Çanakkale Zaferinin anlatıldığının ötesinde yaşanmışlık olduğunu, bunu da Çanakkale’ye gittiklerinde çok daha iyi anladıklarını ifade ediyorlar. Çanakkale gezisine giden binlerce öğrenci arasından en anlamlı mektup ise görme engelli öğrencilerin anlattıklarıydı.

"KALPLERİMİZİN ÇANAKKALE FATİHİ"GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencilerinden Mehmet Dağlar, geziyle ilgili düşüncelerini şu sözlerle mektuplaştırdı:
“Sayın Başkanım biz okulda öğrenemediklerimizi, görmediklerimizi ve yaşamadıklarımızı bize gösterdiğiniz, öğrettiğiniz ve yaşattığınız için size en kalbi duygularımla teşekkürü bir borç bilirim. Sayın Başkanım, siz on bin küçük gönlü ve kalbi fethettiniz bizim gönüllerimizde ve kalplerimizde Çanakkale mücahitti ve Çanakkale fatihi oldunuz. Sayın başkanım biz engelli olarak katıldığımız bu programda biz engellilere göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hiç incinmedik, hiç yorulmadık bir görme engelli öğrenci olarak ayrıca size bunun için de çok teşekkür ederim” dedi.
GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencilerinden Nursena Yıldız, Çanakkale gezisiyle ilgili duygularını şu satırlarla anlattı:
“Yapmış olduğunuz bu Çanakkale gezisinden ötürü size çok teşekkür ederim. Çanakkale de gezerken Şehitlerimizi andık. Onlar için dualar ettik. Ben bu gezide gezdiğim yerlerde çok duygulandım. Çanakkale de gezdiğim yerler o kadar güzeldi ki benim için unutulmayacak bir anı oldu. Bizler Çanakkale’yi gezdik ve ziyaret ettik. Bizim gibi birçok kişinin de buraları gezerek bizlerle aynı duyguları yaşamalarını isterim” dedi.
GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencilerinden Merve Kocaoğlan, “Sayın Başkanım Öncelikle bu kadar güzel bir projeye bizleri de dahil ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Eğer böyle bir proje olmasaydı bu kadar güzel bir şehri gezme ve aziz şehitlerimizi ziyaret etme gibi bir şansımız olmayacaktı. Orada o duyguyu yaşamak Türklük duygusunu her hücremizde hissetmek kadar güzel bir duygu yok bence. Bu yüzden size tekrar teşekkür eder ve sizi okulumuza bekleriz” dedi.

"HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİNİZ"Yine GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu 8-B sınıfı öğrencisi Seyhan Bayat ise hayallerinin gerçek olduğunu ifade ederek, “Sayın Şahinbey Belediye Başkanım, size ne kadar teşekkür etsem az, çünkü benim hayallerimden birini siz gerçekleştirdiniz. Çanakkale ziyaretimiz de çok duygulandım. Derslerde dinlediklerimizin haricinde yaşanmış yerlere dokuna bilmemiz, inceleye bilmemiz çok hoştu. Çanakkale Gelibolu anlatılarak değil gidip o duyguyu orada yaşayarak hissedilebilir. Bize bu eşsiz anlatılamayacak duyguyu yaşattığınız için size minnettarız” dedi.
GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu 8-B sınıfı öğrencisi Murat Tarün de, “Sayın Başkanım düzenlemiş olduğunuz bu güzel Çanakkale gezisi için çok teşekkür ederiz. Bu gezi hayatımızdaki en güzel geziydi. Özellikle de görme engellilerin hiç unutamayacağı bir geziydi. Biz görme engeliler olarak bu geziden diğer arkadaşlarımızın da yararlanmasını isteriz” dedi.